×
2020. 08 13.
Csütörtök
Ipoly
29 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Iohannis: Európában nem számít a PSD

2019.05.19 - 08:17
Megosztás:
 • Iohannis: Európában nem számít a PSD

  Klaus Iohannis államfő is részt vett szombaton a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kampánygyűlésén.

  'Európában nem számít a Szociáldemokrata Párt (PSD), mert bebizonyították, hogy semmire sem képesek. Nagy ígéretekkel léptek kormányra, fűt-fát összeígértek. Most, hogy mandátumuk vége felé közeledik, láthatjuk, mi történt. Kérdem a PSD-sektől: hol vannak a beígért kórházak? Sehol. Hol vannak a beígért autópályák? Sehol. Hol a beígért jólét? Sehol' - mondta Iohannis, hozzátéve, hogy a PSD első perctől a pártelnök, Liviu Dragnea érdekeit követte, nem a román állampolgárokét.

  Kifejtette, a PSD két és fél éve arra törekedik, hogy 'térdre kényszerítse az igazságszolgáltatást'.

  'Ha elveszítjük az igazságszolgáltatás függetlenségét, mindent elveszítünk. Elveszítjük a gazdaságot, a román állampolgárok jólétét, és a PSD politikája miatt bekövetkezik a katasztrófa. A végén valaki ki fogja fizetni a számlát, de nem ők lesznek azok. Mindezekért a román állampolgárok fognak fizetni. Mindannyian meg fogunk fizetni ezért a kudarcos PSD-kormányzásért. Bűnözők kapaszkodtak fel az állam csúcsaira, és nem azért, hogy megoldják Románia problémáit, nem azért, hogy segítsenek a románoknak. Hanem azért, hogy önmaguknak segítsenek. Ez szégyen!' - mondta Iohannis.

  Az államfő ismét arra buzdított mindenkit, hogy szavazzon a referendumon május 26-án.

  A PNL-ről pedig azt mondta: az ellenzéki párt rendelkezik a legjobb csapattal és a legjobb jelöltekkel. 'Meg vagyok győződve, hogy megnyerik a választásokat' - jelentette ki Klaus Iohannis.

   

  AGERPRES

  Cookie