×
2020. 08 07.
Péntek
Ibolya
31 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.08 RON
100HUF = 1.40 RON
Belföld

Iohannis: továbbra is emelni akarjuk a nyugdíjakat

2019.12.06 - 09:52
Megosztás:
 • Iohannis: továbbra is emelni akarjuk a nyugdíjakat

  Klaus Iohannis szerint az Orban-kormány, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és ő maga is támogatja a nyugdíjak emelését. Csütörtök esti sajtótájékoztatóján az államfő azt is kijelentette, hogy "biztosan" nem lesznek bércsökkentések a közszférában.

   

  A nyugdíjtörvény kilátásba helyezett módosításával kapcsolatos újságírói kérdésre válaszolva Iohannis rámutatott, csütörtökön többek között erről is egyeztetett a miniszterelnökkel és a munkaügyi miniszterrel, akik szerint a jelenleg hatályos jogszabály több ponton is "homályos", és számos méltánytalanságot tartalmaz, ezért javításra szorul. "Ami a nyugdíjak emelését illeti, jómagam is, az Orban-kormány is, és a Nemzeti Liberális Párt is továbbra is emelni akarjuk a nyugdíjakat" - fogalmazott.

   

  Az államfő megjegyezte, a jövő évi állami költségvetésről egyelőre csak elviekben tárgyalt a kormány képviselőivel, konkrét részletekről még nem beszéltek. Megkérdezték tőle, tudomása szerint lesznek-e bércsökkentések, tervezik-e a bérek befagyasztását vagy új adók bevezetését. "Nem lesz ilyesmi. Biztosan nem lesznek fizetéscsökkentések. Szó sem lehet erről" - válaszolt az elnök.

  forrás: AGERPRES/(RO - szerző: Alina NOVĂCEANU, szerkesztő: Claudia STĂNESCU; HU - szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

  Cookie