×
2020. 09 30.
Szerda
Jeromos
11 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.17 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Iohannis visszaküldte a parlamentnek az állategészségügyi tevékenységet szabályozó törvényterevzetet

2019.07.05 - 16:46
Megosztás:
Iohannis visszaküldte a parlamentnek az állategészségügyi tevékenységet szabályozó törvényterevzetet

Visszaküldte a parlamentnek újbóli megfontolásra Klaus Iohannis az állategészségügyi és élelmiszer-biztonsági tevékenységet szabályozó 2004/42-es kormányrendeletet módosító jogszabályt - közölte az Államelnöki Hivatal.

 

Az államfő által kifogásolt törvény kötelezné az állategészségügyi igazgatóságokat, hogy 5 évre szóló koncessziós szerződéseket kössenek a szervezetekbe tömörült állatorvosokkal, vagy 10.000 lejes összeget biztosítsanak az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság költségvetéséből minden szabadfoglalkozású állatorvosnak, akinek olyan szerződése van, amely feljogosítja állatorvosi tevékenységek folytatására nem kereskedelmi célú gazdaságokban.

 

Iohannis szerint a tervezet bizonyos kitételeit összhangba kell hozni a témába vágó más jogszabályokkal, és koherens, egyértelmű és kiszámítható törvényt kell alkotni ebben a témában. A tervezet ugyanis nem pontosítja például, hogy milyen körülmények között és milyen jogi feltételek mellett lehet megkötni a szerződéseket a szabadfoglalkozású állatorvosokkal - érvel az elnök.

AGERPRES/ (RO - szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Georgiana TĂNĂSESCU, HU - szerkesztő: TOFÁN Imola)

Cookie