×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
6 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Ipari park létesül Mezőpetriben

2012.09.26 - 20:12
Megosztás :
 • Ipari park létesül Mezőpetriben

  Egy Vállajjal közösen megnyert, határon átívelő pályázat révén ipari park létesül Mezőpetriben. Az 1,3 millió eurós beruházás Marchiş Ottó polgármester szerint jövő nyárra elkészülhet.

  A humán erőforrás hiánya évek óta gondot jelent Mezőpetriben — tudtuk meg Marchiş Ottó polgármestertől. A település lakossága évtizedek óta folyamatosan csökken, sok család hagyta el a falut. Az önkormányzat erre a problémára már régóta keresi a megoldást, amely nem egyszerű, hiszen egy elnéptelenedés alatt álló faluba először is lakosokat kellene csábítani. Munkahelyek nélkül viszont mindez felér a lehetetlennel.

  Erre nyújthat lehetőséget az a Vállajjal közösen megnyert, határon átívelő európai uniós pályázat, amelyik egy ipari park létesítését célozza meg. A polgármester tájékoztatása szerint a létesítményt a mezőgazdasági társulással szemben 13 hektáron fekvő disznólegelőn építenék ki. A parkban az infrastruktúra kiépítése mellett indulásképpen egy 500 lapméterre tervezett csarnokot építenének, a helyszíni áramellátást pedig Érmihályfalváról oldanák meg, az ottani szolgáltató ugyanis 2 megawattos áramot tud biztosítani. „Nagyon bízom abban, hogy sok vállalkozó fog élni az ipari park nyújtotta lehetőségekkel, továbbá több család községünkbe települ — mondta reménykedve Marchiş Ottó. — Jelenleg az engedélyek beszerzése zajlik, majd a szerződések aláírása és a közbeszerzési eljárás után a kivitelezés is megkezdődhet.”

  A polgármester arról is tájékoztatott, hogy az önkormányzat egy parkot és egy parkolót kíván kialakítani a polgármesteri hivatal épülete előtt. A teljes mértékben önerőből finanszírozott munkálatok már folyamatban vannak. „Egy kisebb parkot tervezünk a hivatal elé, amelyikben zöldövezet, sétány, padok, valamint egy szökőkút is lesz. Emellett egy parkoló készítése is folyamatban van a hivatal mellett, hiszen a LEADER-iroda létesítése óta igencsak megnőtt a forgalom a helyszínen” — nyilatkozta a községvezető, aki hozzátette, hogy mindezt 70 ezer lejből fogják véghezvinni.

  ifj. Deák Endre

  Cookie