×
2020. 06 05.
Péntek
Fatime
14 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.32 RON
100HUF = 1.40 RON
Nagykároly

Iskolabővítés Nagykárolyban

2012.04.17 - 11:20
Megosztás :
 • Iskolabővítés Nagykárolyban

  Új tantermekkel és egy sportteremmel bővül a nagykárolyi Kalazanci Szent József Iskolaközpont.

  Mint arról már beszámoltunk, a nagykárolyi Kalazanci Szent József Római Katolikus Iskolaközpont bővíteni szeretne: öt új tanterem és egy sportterem felépítését tervezik az egykori piarista gimnázium épülete mögötti udvar egy részén (a helyi tanács legutóbbi ülésén adta ehhez elvi beleegyezését). Az intézmény már kérte is az építkezési engedély kiadását (ez nem is ütközik akadályba), még az idén szeretnék a tulajdonképpeni munkát elkezdeni.

  Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere a kérelem kapcsán nyilatkozott, elmondta, nagyon örül, hogy a római katolikus egyház nem „csak” a templomok építésére, felújítására fordít gondot, hanem tantermek, tornatermek építésére is áldoz. Ezt a tényt és hozzáállást szeretné megköszönni a saját és az összes nagykárolyi lakos nevében.

  Szó van amúgy a Kalazanci Szent József templom tornyának felújításáról is, erre a pénz már biztosítottnak látszik, de a püspökség szeretné az egykori piarista rendház és a teljes templom külső restaurálását is megoldani, jelenleg a forráskeresés fázisánál tartanak, pályázati lehetőségeket keresnek, mérlegelnek.

  https://treatmentforepilepsy.info

  Cookie