×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Vidék

Iskolakezdési ajándékozás Mikolában

2021.09.25 - 18:14
Megosztás:
Iskolakezdési ajándékozás Mikolában
A mikolai Gellért Sándor Általános Iskola magyar előkészítő osztályába iratkozó gyermekek nagy örömmel vették át a Rákóczi Szövetség által biztosított iskolatáskákat.

A magyarországi Rákóczi Szövetség iskolaválasztási kampányával az év minden időszakában igyekszik tenni azért, hogy a családok magyar iskolát válasszanak gyermekeiknek. Ennek a kezdeményezésnek köszönhetően a mikolai közösség 20 gyermeke részesült a kiváló minőségű iskolatáskákban, melyek nagy segítséget jelentenek sok család számára, a gyerekek pedig nagy lelkesedéssel kezdték el kisiskolás életüket. Az átadást az idei előkészítő osztályosok tanítónénije, Orosz Zita vezette, aki egyben a Rákóczi Szövetség mikolai szervezetének elnöke. „Magyarságunk, az anyanyelven történő oktatás, hagyományaink őrzése, fenntartása szívügyem. Egész pályám során törekszem arra, hogy közösségünk gyermekei a legmagasabb fokon részesüljenek egy minőségi anyanyelvi oktatásban. Ehhez számos eszközt és segítséget biztosít a Rákóczi Szövetség, melynek ezúton is szeretnék köszönetet mondani” — mondta Orosz Zita.

A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásokat támogatják
A Rákóczi Szövetség Magyar Iskolaválasztási Programja által érintett óvodák, óvodai csoportok karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó foglalkozásainak támogatására hirdetett pályázatra Szatmár megyei tanodák is jelentkeztek, és sikerrel is pályáztak.
Tanügyminisztérium: hétfő estig 86 pozitív nyáltesztet regisztráltak
Az oktatási minisztérium tájékoztatása szerint hétfő este 19 óráig 86 nyálteszt eredménye lett pozitív.
Ragaszkodnak a megszokotthoz
A legtöbben nem változtatnának a jelenlegi oktatási módon, míg 40 százalék úgy véli, ebédet is kellene biztosítani az iskolai program keretében, derül ki egy közvélemény-kutatásból.
Cookie