×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
8 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Iskolások úszóversenye szombaton

2019.10.23 - 17:32
Megosztás :
 • Iskolások úszóversenye szombaton

  Várják az iskolás csapatok nevezését a hétvégi úszóversenyre, amit hetedik alkalommal hirdet meg a Select SK. A szervezők szerint akár ötszáz gyerek is csobbanhat a megmérettetésen.

  Közel ötszáz gyerek szereplésére számítanak a szervezők az immár hagyományosnak számító Szatmár megyei iskolák közötti úszóversenynek, amelyet idén is megrendeznek a Select uszodában a Szatmár Megyei Tanács támogatásával.

  Mircea Pop, a Select SK vezetője, illetve Markos Tibor, a Német-Román Gazdasági Társaság vezetőségének a tagja elmondták szerdai sajtótájékoztatójukon, hogy első osztálytól végzős diákokig mindenkit várnak a versenyre függetlenül attól, hogy amatőr, vagy versenyigazolvánnyal rendelkező úszók.

  „A hetedik alkalommal rendezzük meg ezt a versenyt, és a hatása egyre jobban érződik, hiszen az úszó gyerekek és a versenyzők száma is évente nő. Most már bajnok úszónk is van. Szeretnénk, hogy a verseny által egyre több gyerek megismerhesse az itteni körülményeket, és a versenycsapatunk is bővüljön. Annak a lehetőségén is dolgozzunk, hogy olyan tehetséges gyerekeket is felkaroljunk, akiknek talán nincs anyagi lehetősége arra, hogy versenyszerűen sportoljanak. Nekik ingyen tanfolyamokat és versenyzési lehetőséget szeretnénk biztosítani” — mondta Mircea Pop.

  A szatmári gazdasági társaság támogatásáról biztosította az úszókat Markos Tibor is, de hozzátette, hogy vívó és kosárlabdázó gyerekeket is segítenek. Másrészt, támogatják a már hagyományos úszóversenyeket is, így partnerei lesznek a hamarosan sorra kerülő masters megmérettetésnek, illetve az évzáró Szatmár Kupa korosztályos országos viadalnak.

  A szombati versenyre nevezni lehet a contact@motelselect.ro email-címen vagy a 0722–389098-as telefonszámon.

  Pesek Attila

  Cookie