×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Ismerjétek meg mihamarabb a tanítás örömét! — hangzott a köszöntés

2021.09.28 - 08:00
Megosztás:
Ismerjétek meg mihamarabb a tanítás örömét! — hangzott a köszöntés
Tegnap rendkívüli tanévnyitó ünnepséget tartottak a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kara szatmárnémeti kihelyezett tagozatának székhelyén, évfolyamonként tartva meg az évnyitókat a tagozatvezető és az oktatók jelenlétében.

Az ünnepi eseményen a Babeş–Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Kara szatmárnémeti kihelyezett tagozatának vezetője, dr. Szabó Thalmeiner Noémi, illetve az oktató pedagógusok egy része köszöntötte a hallgatókat. A 21 elsőévesnek dr. Szabó Thalmeiner Noémi köszöntőjében elmondta, hogy ez a huszonkettedik tanév a kihelyezett tagozaton, s a szatmárnémeti tanárok mellett kolozsvári pedagógusok is oktatni fogják majd őket az elkövetkező három év során.
„Szeretnénk, ha az elkövetkező három év alatt jól felkészült, gyerekközpontú, elhivatott, önmagukhoz is igényes pedagógusokat képeznénk, akik szakmájukat hivatásuknak is tekintik” — fogalmazott a tagozatvezető, aki elmondta, hogy az elmúlt évben indították be a Mentor programot, s mivel nagy sikere volt, idén is folytatják. Ez azt jelenti, hogy az elsőévesek mellé kirendelnek egy másod- vagy harmadéves hallgatót, akit nyugodtan lehet kérdezni az egyetemmel kapcsolatos dolgokról. Az egyetemen oktató pedagógusok közül a megnyitón részt vett Baranyai Tünde, aki az évfolyam vezetője is lesz, Stark Gabriella, Bogya Fischer Csilla, Kaitar Roxana, meghívott vendégként Bálint Kati pszichológus, illetve az intézmény titkárnője, Csáki Júlia. Köszöntőjében Szabó Thalmeiner Noémi arra is rávilágított, hogy a hallgatók gyakorlati felkészítőjét a mentorok segítik majd, akik gyakorló tanítónők, óvónők.
„Legyenek szép egyetemista éveitek, használjatok ki minden lehetőséget, hogy jól felkészült szakemberekként kerüljetek ki az egyetemről három év múlva” — mondta a tagozatvezető, aki rávilágított, hogy egyelőre jelenléti oktatásban kezdik el az egyetemi évet, hiszen a diákok és pedagógusok körében végzett felmérésből ez az igény rajzolódott ki, azonban ha valaki inkább online tanulna, arra is igyekeznek lehetőséget biztosítani. Egyelőre jelenléti oktatással indulnak, ám a járványügyi helyzet alakulásának függvényében alakul majd a szatmári kihelyezett tagozat oktatási stílusa. A másod- és harmadévesek képviselői is köszöntötték az elsőéveseket, akiket támogatásukról biztosítottak, s azt kívánták nekik, mihamarabb tapasztalják meg a tanítás örömét. Bálint Kati is köszöntötte a megjelenteket, s elmondta, hogy idén is Mesebatyu képzést szerveznek majd, melynek az elmúlt félévben nagy sikere volt, még ha online is tartották meg a találkozókat. Erre a képzésre a hallgatók idén is jelentkezhetnek majd. Végezetül Szabó Thalmeiner Noémi arra buzdította az elsőéveseket, hogy használják ki a jelenléti oktatás adta lehetőségeket, ismerkedjenek egymással, hiszen a tapasztalat azt mutatja, hogy életre szóló kapcsolatok alakulnak ki az egyetemi évek alatt.

Sógor Beáta

 

Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Természetes egészség a Bioshopban (X)
Napjainkban egyre többen és egyre többet foglalkozunk egészségünkkel, annak megőrzésével. Mivel csak a legjobbat szeretnénk önmagunknak és családtagjainknak, előszeretettel fordulunk a természetes alapanyagokból készült, bio- és natúr termékek irányába. Ezek beszerzésére bizalommal térhetünk be a szatmárnémeti Bioshop bioboltba, ahol minőségi natúr termékek széles választékával találkozhatunk.
Cookie