×
2020. 07 04.
Szombat
Ulrik
27 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Ismét használhatók a kártyák

2019.08.07 - 08:56
Megosztas :
 • Ismét használhatók a kártyák

  Nem kevesebb, mint egy hónap kellett az informatikusoknak és külsős szakembereknek, hogy újra talpra állítsák az egészségügyi kártyák informatikai rendszerét. A CNAS közölte: ismét beindult a rendszer.

  Pontosan 36 nappal azután, hogy teljesen leállít, ismét üzembe helyezték az egészségbiztosítási kártyák számítógépes rendszerét – hívta fel lapunk figyelmét a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár. A közlemény szerint a rendszer szervizelésére megkötendő szerződés aláírásáig egy, az egészségügyi rendszer szakembereiből álló csoport ügyeli fel az informatikai hálózat működését. Vasile Ciurchea, a biztosító országos elnöke szerint, nem megengedhető, hogy még egyszer hasonló leállás történjen, a rendszernek a továbbiakban folyamatos karbantartásra van szüksége. „Elnézést kérek a páciensektől és a szolgáltatóktól, amiért több, mint egy hónapon át nehészségeket okozott a rendszer. Felvettük a kapcsolatot a hazai egészségügyi rendszer különböző szakmai szervezeteivel, hogy arról tárgyaljunk, hogyan egyszerűsíthetnénk az orvosok túlbürokratizált munkáját, hogy több idejük jusson a betegekre és ezáltal minőségibb, színvonalasabb ellátást nyújthassanak” – tette hozzá Ciurchea.

  Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (CNAS) által működtetett rendszer július 11-én mondta fel a szolgálatot, jelentősen megnehezítve a háziorvosok, a gyógyszertárak, de szinte az országods egészségügy helyzetét. Mostanáig az egészségügyi szolgáltatásokat, a gyógyszer- és orvosi segédeszköz-kiadásokat offline módban, tehát hagyományosan, papír alapon végezték. A rendszer bevezetése óta, ez volt egyébként a legsúlyosabb és leghosszabb ideig tartó meghibásodás.

   

  Bumbuluţ Krisztina

   

  Cookie