×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Ismét hatalmas torlódás volt a határon

2021.01.03 - 16:26
Megosztás:
Ismét hatalmas torlódás volt a határon
Szombaton majd' két órát, vasárnap már csak negyedet kellett várni a Romániába való kilépésnél a petei határátkelőnél, pedig hat sávon történt az ellenőrzés.

Akárcsak két héttel korábban, szombaton ismét végeláthatatlan kocsisorok zsúfolódtak össze a román – magyar határszakasz átkelőpontjainál — most a kilépési oldalon, hiszen az ünnepeket, téli szabadságot itthon töltő több tízezer vendégmunkás visszaindult Európa legkülönbözőbb országaiban lévő második otthonába.
Ahogy az ilyenkor lenni szokott, sorra dugultak be az átkelőpontok, s még azok is (igaz, jelentősen rövidebb) várakozásra kényszerültek, akik indulás előtt tájékozódtak a határrendészet honlapján és épp a tumultus elkerülése érdekében a kisebb, csanálosi, mihályfalvi határátkelők felé vették az irányt.
Mint a határrendészet összesítéséből kiderül, csak a szombati napon közel 30 000 utas lépett ki Románia területéről — a legnagyobb forgalmat pedig az Arad megyei Nagylak II és a petei átkelő bonyolította, ahol több mint ötezer személy és 1700 jármű okmányait ellenőrizték kilépéskor. Peténél a várakozási idő adott pillanatban meghaladta a 100 percet, annak ellenére, hogy hat sávon történt a kiléptetés (a kamionsávot is megnyitották a kiskocsiforgalom számára) és egy mobil ellenőrzőpontot is felállítottak az áthaladás–gyorsítás érdekében. Ám az sem szusszanhatott fel teljes megkönnyebbüléssel, aki átjutott az első akadályon, ugyanis a magyar–osztrák határszakaszon ismét dugóba került.
A román – magyar határszakasz átkelőinek forgalma vasárnap kora délutánra állt helyre, ekkor már, a Nagylak II–t leszámítva, mindenhol alig negyed óra alatt át lehetett jutni.

Két hónap alatt 3500 hamis igazolás Peténél
Tovább zajlik a nyomozás és tovább dagad a botrány a petei vámban működő oltóponton gyártott hamis igazolványok ügyében — újabb gyanúsítottakat, köztük még egy asszisztensnőt állítottak elő.
Inkább lemondanának a karácsonyról
A vidéken élő, nehéz helyzetben lévő családok fele inkább lemondana a karácsonyról, mert sem karácsonyfára, sem ajándékokra nem futja. Sajnos Szatmárban is sok család él nélkülözésben.
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki a román-magyar határ romániai oldalán
Többkilométeres kamionsorok alakultak ki kedden a román-magyar határ romániai oldalán - közölte a román határrendészet.
Cookie