×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
7 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Ismét Kolozsvárral kezdünk

2018.02.06 - 11:24
Megosztás :
 • Ismét Kolozsvárral kezdünk

  A Női Közép-Európa Liga négyesdöntőjének rendezése után a honi női kosárlabda-bajnokság második felvonásában az egyik torna szerevezésére is pályázik Szatmárnémeti. Jövőhéten lesz válasz.

  Akárcsak a másik két hazai versenykiírásban, a bajnokság második felvonásának első tornáján is a Kolozsvári Universitatea lesz a Szatmárnémeti VSK első ellenfele.

  Mint ismeretes, a Román Kupa selejtezőjében a kolozsváriak legyőzték a hazai meccsükön Marius Dobă edző tanítványait, majd a szatmári visszavágón jegyzett sikerrel jutott a legjobb nyolc közé a VSK. Ezután a Nemzeti Liga első fordulójában is a kincses város csapata volt az első ellenfél, de ezúttal már nem hibáztak a piros-fehérek, oda-visszavágón nyertek. Most ismét az „egyetemisták” lesznek az ellenfelek a ráadás első tornáján.

  Az alapszakasz legjobb öt csapata, illetve a 6-9. helyen záró együttesek külön csoportra osztva játszanak a bajnokság második felvonásában. A legjobbak két tornán, az alsóházban egyetlen tornán döntik el a helyezéseket a rájátszásra. A csoportokban elfoglalt pozíciók után ugyanis újabb összesített 1–9-es táblázat alakul ki, és ez lesz az alapja a rájátszás párosításainak: 1–8., 2–7., 3–6., 4–5.

  A tornákat egy-egy helyszínen rendezik meg. Az első öt tornájának első két fordulóját egy városban, a másik három fordulót pedig másik városban rendezik meg egy-egy hétvége alatt. Az egyik torna rendezésére pályázik Szatmárnémeti is, a román szövetség várhatóan a jövő héten hirdeti ki a helyszíneket.

  Mint arról beszámoltunk, a Szatmárnémeti a Női Közép-Európa Liga (CEWL) négyesdöntőjének (Final 4) rendezésére is pályázott. A tornát rendező cseh szövetség február 12-e után fogja kihirdetni a házigazda várost.

  A Szatmárnémeti VSK a Nemzeti Liga alapszakaszát a 2. helyen zárta 11 győzelemmel és 5 vereséggel.

  Statisztika

  A Szatmárnémeti VSK a következő eredményeket jegyezte az alapszakaszban az első öt helyen záró együttesekkel (kiemelve a mérkőzés győztes csapata):

  VSK – Sepsiszentgyörgyi Sepsi–SIC 58–78 (Sepsi-SIC – VSK 87–62)

  VSK – Brassói CSTBv Olimpia 83–69 (Brassó – VSK 70–62)

  ACSB Teleorman Alexandria – VSK 79–72 (VSK – Alexandria 86–76)

  Kolozsvári Universitatea – VSK 64–75 (VSK – Kolozsvár 91–89)

  Program

  Az 1–5. helyezettek csoportja a bajnokság alapszakaszának végén elfoglalt helyük sorrendjében: Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, Szatmárnémeti VSK, Brassói CSTBv Olimpia, ACSB Teleorman Alexandria, Kolozsvári Universitatea.

  Az 1. torna programja (helyszín: ismeretlen)

  1. forduló, március 10.

  Kolozsvár – VSK

  Brassó – Alexandria

  a Sepsi-SIC szabad.

  2. forduló, március 11.

  Sepsi-SIC – Kolozsvár

  VSK – Brassó

  az Alexandria szabad.

  A 2. torna programja (helyszín: ismeretlen)

  3. forduló, március 16.

  Alexandria – Sepsi-SIC

  Brassó – Kolozsvár

  a VSK szabad.

  4. forduló, március 17.

  Sepsi-SIC – Brassó

  VSK – Alexandria

  a Kolozsvár szabad.

  5. forduló, március 18.

  VSK – Sepsi-SIC

  Alexandria – Kolozsvár

  a Brassó szabad.

  Pesek Attila

  Cookie