×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
3 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Ismét közel 50 Covid-büntetés

2021.10.21 - 08:25
Megosztás:
Ismét közel 50 Covid-büntetés
Fotó: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség
A „Covid-razzia” néven emlegetett ellenőrzések mindennaposak, a szabálytalansági/maszkviselési vizsgán mindennap elbuknak páran.

Mindennaposak a hatósági ellenőrzések, amelyek során a rendőrök, csendőrök és helyi rendőrök egyrészt a házi vagy intézményes karanténban, illetve a házi elszigeteltségben lévőket, pontosabban tartózkodási helyüket ellenőrzik, másrészt pedig a bevásárlóközpontokban, piacokon, távolsági kis- vagy nagy buszokon pedig a járványmegelőzési szabályok, kiemelten az orrot-szájat eltakaró maszk viselése betartását veszik górcső alá — és annak ellenére, hogy ezek a köznyelvben csak „Covid-razzia” néven emlegetett ellenőrzések mindennaposak, a szabálytalansági/maszkviselési vizsgán mindennap elbuknak páran: az elmúlt napon a 21 kereskedelmi egységben és 87 tömegközlekedési eszközön összesen 46 személy nem tartotta be a szabályokat. Sz.K.M.

Kéthetes országos karantént rendeltek el Szlovákiában
Kéthetes országos karantént rendeltek el csütörtöktől Szlovákiában, hogy megfékezzék a világszerte leggyorsabban ott terjedő Covid-19-járványt. A kórházakban ápolt koronavírusos paciensek száma elérte a kritikus szintet, és továbbra is alacsony a népesség átoltottsága.
GCS: 1550 új koronavírusos megbetegedést jelentettek az elmúlt 24 órában
A legutóbbi tájékoztatás óta 1550 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, több mint 18.000 teszt eredményének feldolgozása nyomán — közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Az EMA ajánlást adott ki a molnupiravir nevű, szájon át szedhető gyógyszer alkalmazására
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) ajánlást adott ki a Merck gyógyszeripari óriásvállalat által a koronavírus ellen kifejlesztett molnupiravir nevű, szájon át szedhető gyógyszer alkalmazására.
Cookie