×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Ismét szemétszedésre hívják a szatmári lakosokat

2021.09.21 - 10:50
Megosztás:
Ismét szemétszedésre  hívják a szatmári lakosokat
Fotó: hirvilag.hu
„Ha te is megelégelted, hogy folyton szemétbe botlasz, amikor a természetben sétálsz, akkor csatlakozz hozzánk újabb akciónkban!” — hívja fel a szatmáriak figyelmét a SamCivica civil szervezet.

A szatmárnémeti székhelyű szervezet szombatra, október 2-ára újabb környezetvédelmi és takarítási akciót szervez annak érdekében, hogy tisztábbá és élhetőbbé tegye a környezetünket, legfőképp a természetet. Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szemétgyűjtésre, 9 órai gyülekezéssel Szatmárnémetiben, a Henri Coandă utcai Penny üzlet parkolójában. A hatékonyabb szervezés érdekében a szervezők arra kérik az érdeklődőket és önkénteseket, hogy telefonon jelezzék részvételi szándékukat a 0752.841.549-es telefonszámon Mihainál vagy a 0754.832.147-es számon Răzvannál.
A szervezők azt is közölték, hogy ez alkalommal a Túr partján fog zajlani a takarítási akció, ahova nemcsak a felnőtteket, hanem a gyermekeket is várják, fontos ugyanis a környezettudatos nevelés már zsenge korban is. Emiatt meglepetéssel is készülnek a kicsiknek, egy biológiatanár is csatlakozni fog hozzájuk, akivel virágokat, illetve leveleket gyűjthetnek majd, és megtanulhatják ezek helyes préselését és szárítását, majd belehelyezhetik a gyűjtőkönyvbe, amelyet a SamCivica ajándékoz nekik. Végül pedig a takarítási akciót követően az önkénteseket egy közös bográcsozásra is várják a szervezők.

Szilágyi Kinga

Booze: szatmárnémeti italkereskedés minden pénztárcának
Az italbolt sem választékban, sem kedvezményekben nem marad alul: aki a Szatmári Friss Újság november 26-ai számában megjelent kedvezménykuponnal megy vásárolni, tíz százalék kedvezményt kap, bármelyik italt is szán az ünnepi asztalra.
Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Cookie