×
2021. 12 09.
Csütörtök
Natália
-3 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Ismét torlódtak a kamionok

2021.03.09 - 07:00
Megosztás:
Ismét torlódtak a kamionok
A Román Határrendészet tegnap ismét hosszú várakozásra figyelmeztette a Romániából kilépni készülő kamionosokat — ugyanis a magyar ellenőrző szervek az illegális bevándorlás megfékezése okán a szokottnál is alaposabban vizsgálják át a belépésre jelentkező teherszállító monstrumokat, s emiatt hosszú, több kilométeres kamionsorok torlódtak fel mindenhol.

Napközben Peténél, Gyulavarsándnál és Nagylak II.-nél is meghaladta a 210 percet a várakozási idő (kora estére aztán 120–150 percre rövidült), míg Borsnál, Bors II.-nél és Nagylaknál konstansan 50–60 perces volt a torlódás.
A román határrendészet közleményében ismételten pontosítja: ugyan megnövelte szolgálatot teljesítő munkatársai számát minden átkelőnél, de a járművek ellenőrzését a román és a magyar szervek közösen végzik, és egy-egy újabb sáv megnyitásához a magyar félnek is munkaerőt kell(ene) biztosítania — s úgy tűnik, ez továbbra sem megoldható olyan szinten, mint ahogy azt a teherforgalom megkívánná.

Árokba csúszott egy kamion
Hétfőn el kellett terelni a Lázári központjában lévő körforgalomból az autós forgalmat.
„Ünnepi” beutazási szigorítások
Négy hétig szigorúbb feltételekkel lehet Romániába belépni, igaz, a szigorítások és a karanténkötelezettség az oltatlanokat vagy fertőzésen át nem esetteket sújtja — viszont ha nem EU-s tagországból érkeznek, az oltottaktól is kérik a negatív tesztet.
Egyre nehezebb az átkelés
Eddig sem a gördülékeny átérésről volt ismert a petei határátkelő, az újabb szigorítások pedig csak tovább nehezítik majd az átkelést — ám hogy pontosan mikortól, arról még senkinek fogalma sincs.
Cookie