×
2020. 07 04.
Szombat
Ulrik
24 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Jelentős mennyiségű hó hullott Hargita megyében

2019.04.22 - 17:20
Megosztas :
 • Jelentős mennyiségű hó hullott Hargita megyében

  Havazik Hargita megye magasan fekvő térségeiben, Hargitafürdőn és a Madarasi Hargita környékén is jelentős vastagságú hóréteg képződött.

  Havazik hétfőn a Gyilkos-tónál és a Bucsin-tetőn is, a 13B jelzésű országúton csúszásgátló anyagot szórnak az úttestre. Hargitafürdőn reggel óta hull a hó, itt már elérte a 10 centimért a hóréteg vastagsága. A helybéliek azt mondják, hozzászoktak az időjárás szeszélyeihez, már az sem lepi meg őket, hogy húsvétkor inkább a téli ünnepekre emlékeztet a táj.

  "Megszoktuk mi már ezt, tavaly például május 17-én havazott utoljára. (...) Bár húsvét van, nem tudjuk elrejteni a tojásokat a fűben, hogy aztán keressék meg őket a gyerekek, mert nem nőtt még meg a fű. De majd elrejtjük a hóban" - mondta tréfálkozva az egyik helybéli asszony.

  A közigazgatásilag Csíkszeredához tartozó Hargitafürdő 1350 méteres tengerszint feletti magasságban helyezkedik el. Itt évente átlagban 150 nap havazik.

  Havazást jelentettek hétfőn a Madarasi Hargita térségéből is, ahol szintén mintegy 10 centiméteres friss hóréteg alakult ki.

  AGERPRES

  Cookie