×
2021. 05 12.
Szerda
Pongrác
14 °C
Derült
1EUR = 4.93 RON
1USD = 4.05 RON
100HUF = 1.37 RON
Olvasó hangja

Jó itthon lenni — tervek és megvalósítások a tasnádi római katolikus plébánián

2021.02.04 - 16:09
Megosztás:
Jó itthon lenni — tervek és megvalósítások a tasnádi római katolikus plébánián
Az ifjúsági és gyermekprogramok keretében 2020-ban második alkalommal szervezték meg Tasnádon a keresztény focikupát / Fotó: Magánarchívum
Plébániánk életéről 2020-ban elmondható, hogy egy tervekkel és megvalósításokkal teli időszakot tudhatunk magunk mögött. Fontosnak tartjuk a fiatalokkal és gyerekekkel való foglalkozást, és úgy érezzük, értelme és pozitív hatása is van munkánknak.

Olyan alkalmakat tudhatunk magunk mögött 2020-ban, amelyek során a gyerekek és fiatalok számára a közösségi találkozás igényét is sikerült kielégíteni. Az ifjúsági és gyermekprogramok keretében második alkalommal szerveztük meg Tasnádon a keresztény focikupát. Ezúttal, a járványhelyzetre való tekintettel szabadtéren, és az előző évvel ellentétben csak tasnádi gyerekek részvételével. Négy csapat két csoportban mérettette meg magát, majd a felnőttek csapatával is megmérkőztek a győztesek. Míg a járványügyi szabályozások megengedték, a katolikus és református plébániák karöltve a helyi sportteremben biztosították a nagyobbak számára péntekenként az örömfocizást. Minden évben fontos számunkra, hogy olyan tevékenységeket szervezzünk, amelyek a „jó itthon lenni” érzést ápolják és erősítik, valamint közelebb hozzák a gyerekeket és fiatalokat a templomhoz. Az elmúlt öt év elengedhetetlen és fontos eseménye volt adventben egy ifjúsági és gyereknap megszervezése. 2020-ban sok más eseménnyel együtt ez is átszerveződött. Advent szombatjaira, az ünnepélyes közösségi gyertyagyújtások alkalmával — a plébánia nőszövetségének hála — sikerült olyan kézműves foglalkozásokat előkészíteni, amelyek termékeit a gyerekek hazavihették. Később visszahozott munkájukkal szépítették templomunk karácsonyi díszítését. Fiataljaink a nőszövetség további kis csoportos kézműves foglalkozásain is részt vehettek. Hálával tartozunk a Bethlen Gábor Alapnak, mivel anyagi támogatásával biztosította közös munkánk minőségét és elért eredményeit. Bár az elmúlt év sok vágyunkat nem engedte beteljesedni, ez nem tántoríthat el minket attól, hogy 2021-ben is tervezzünk. Ezért idén szeretnénk még több olyan tevékenységet megvalósítani plébániánkon, amelyek által a gyerekek és fiatalok megtapasztalják, hogy jó itthon, jó a templom és jó Isten közelében lenni.

Gózner Artúr hitoktató

Távközlési felügyeleti tervek
A közös hírközlési kódexszel, rádiós frekvenciasávokkal kapcsolatos szabályozással és a postai szolgáltatások szabályainak meghatározásával foglalkoznak idén.
Tiltakozás, aláírásgyűjtés az osztályszámcsökkenés miatt
Az elmúlt időszakban mind helyi, mind országos viszonylatban sokat beszéltek az osztályok diáklétszám-csökkenés miatt csökkenő számáról.
Fejlesztések szociális téren
A Caritas tasnádi szervezeténél beindult tavaly egy nagy átalakítási folyamat, ami a nagyterem fölötti részre vonatkozik, ez azonban magával vonja a multifunkcionális terem részbeni megváltoztatását is.
Cookie