×
2020. 08 09.
Vasárnap
Emőd
20 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Jön az első esős Mexikói Nagydíj?

2019.10.25 - 13:27
Megosztás:
 • Jön az első esős Mexikói Nagydíj?

  Lewis Hamilton vegyes emlékekkel várja a vasérnapi Forma–1-es Mexikói Nagydíjra, ahol az előző két esztendőben ugyan megszerezte a világbajnoki címet, de mindkét esetben szerény eredménnyel, a dobogóról lemaradva zárta a futamot a szezon legmagasabban fekvő pályáján.

  Idén sok matekezéssel és sok szerencsével összejöhet az újabb ünneplés, viszont a britnek nagy különbséggel kell vernie a csapattársát,Valtteri Bottast.

  De az előző két Mexikói Nagydíjon az Ezüstnyilak nem szálltak messzire, így még az sem biztos, hogy a két pilóta bármelyike odaér a dobogóra… Tavaly egyértelműen a Ferrari és a Red Bull mögött kullogtak, két éve Bottas 2., Hamilton 9. lett. Mindkét alkalommal Max Verstappen szelte át elsőként a célvonalat, kihasználva a Red Bull elit leszorítóerejét, ami felülmúlta a motorhátrányt. Azonban idén a Red Bull formája megkopott a nyári szünetet követően, ezért kérdés, a holland maga mögé tudja-e utasítani legalább az egyik Ferrarit, vagy Mercedest.

  „Szerintem általánosságban véve Mexikó a legrosszabb versenyünk a szezonban amiatt, ahogyan erre a pályára be kell állítani az autót. Úgyhogy kemény hétvégénk lesz. Szerintem nagyon nehéz lesz legyőzni a Ferrarit azokkal a hosszú egyenesekkel” — jegyezte meg Hamilton.

  A 4,3 kilométeres kör első részében két hosszú egyenes és az őket összekötő lassú kanyarok találhatók, aztán lendületes ívek jönnek, végül egy stadionszerű lassú rész. Az Autódromo Hermanos Rodríguez különlegessége továbbá az, hogy több mint 2200 méteres magasságban, egy fennsíkon helyezkedik el. Mindez számos sajátos feltételt támaszt a beállításokhoz, mivel a levegő ilyen magasságban már nagyon ritka.

  Ugyanakkor „megkavarhatja a paklit” az eső is, ugyanis az előrejelzések nem zárták ki a csapadék, zivatar lehetőségét a hétvége délutáni óráiban. Esőben még nem rendeztek futamot Mexikóban, biztos érdekes lenne megnézni, hogyan boldogulnak a pilóták a csúszós aszfalton a hiányos leszorítóerővel.

  Közvetítés

  Forma-1, 18. versenyhétvége, Mexikóváros (Autódromo Hermanos Rodríguez), Mexikói Nagydíj

  Péntek: 1. szabadedzés (18 óra, M4 Sport), 2. szabadedzés (22 óra, M4 Sport).

  Szombat: 3. szabadedzés (18 óra), időmérő edzés (21 óra, Digi Sport 2, Telekom Sport 2, M4 Sport).

  Vasárnap: 71 körös futam (21.10 óra, Digi Sport 2, Telekom Sport 4, M4 Sport).

  (gphirek.hu)

  Cookie