×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
11 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Jótékonykodás és év edzője a gálán

2018.12.19 - 16:48
Megosztás :
 • Jótékonykodás és év edzője a gálán

  Simona Pop olimpiai párbajtőrvívó és férje, Adrian Pop egy birkózót ajándékozott meg tegnap. Ugyanazon a DJST-ünnepségen a szatmári sportsajtó Nagy Lehel válogatott párbajtőrvívó-edzőt nevezte meg az év legjobb szakvezetőjének.

  A szatmárnémeti ifjúsági táborhely felújított étkezdéjében rendezte idén év végi díjkiosztó gáláját a Szatmár Megyei Sport- és Ifjúsági (DJST) igazgatóság: Szatmár legjobb húsz sportolója vehette át az elismerést, idén rangos meghívottaktól, Simona Pop olimpiai bajnok párbajtőrvívótól, illetve Florin Mulcuțantól, a sportminiszter korábbi tanácsadójától. Előbb Adrian Ardelean DJST-igazgató méltatta a sportolók eredményeit, majd a 2016-os riói aranyérmes gratulált a jelenlevőknek. „Valamikor én is ott ültem, ahol most ti. Emlékszem, nagyon jó érzés volt. Most már kíváncsiskodóként néztem a megyei topot, és nagyon örülök annak, hogy ilyen sok sportág van képviselve a megyei rangsorban. Szívből gratulálok az eredményeiteknek és azt kívánom nektek, hogy kövessétek álmaitokat. Szeretném, hogy hamarosan én legyek egyike azoknak, akik egy olimpiai bajnokság után megy várni titeket a szatmári állomáson, mint érmes hazatérő” — mondta Simona, utalva arra, hogy 2016 augusztusában szatmári sportszeretők és sportolók kisebb csoportja várta őt a vasútállomáson, amikor olimpiai aranyérmesként érkezett haza.

  A kiváló sportoló egyébként nem érkezett üres kézzel az ünnepségre. Férjével, Adrian Pop többszörös román bajnok párbajtőrvívóval – aki jelenleg a Szatmárnémeti SK edzőjeként dolgozik – együtt adományt adott át a háromszoros kadett korosztályos kötött fogású birkózónak, Raul Zarzunak. „A közösségi médiában olvasottak és látottak késztettek arra, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük a kis srácot. A sportban kapott támogatás révén tudja segíteni a családját, aki sivár körülmények között él Madarászon. Tehetséges és eredményes birkózó” — mondta Simona, aki az egyik építkezési anyagokat és lakberendezési tárgyakat forgalmazó hazai üzletlánc ajándékutalványát adományozta oda.

  A Szatmárnémeti SK-Erdődi Cetate kettős igazolású birkózója nem vehetett részt az ünnepségen, ugyanis a korosztályos válogatott edzőtáborában tartózkodik. Edzője, Tudor Barbul vette át az utalványt aki azt mondta: „Én nagyon bízom ebben a srácban, hogy őt fogjuk majd egyszer fogadni olimpiai érmesként a szatmári vasútállomáson.”

  Mint arról beszámoltunk, idén a bajnoki ezüstérmes Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata érdemelte ki az év legjobbjának járó díjat az olimpiai sportágakban. Fógel László klubelnök vette át a díjat, aki azt mondta, jövőre még nagyobb konkurenciát szeretnének jelenteni a kategóriában, ugyanis a csapattal bajnoki aranyéremre hajtanak. Az elismeréssel járó pénzdíjat egyébként felajánlották az egyik szatmári árvaháznak.

  Sok volt a hiba

  A nem olimpiai sportágak kategóriában 2015 után ismét Bartincki Attila lett az év sportolója. A Nagykárolyi Karate Do B.F.K.S. karatékája 2011 és 2015 között zsinórban ötször érdemelte ki a legjobbnak járó elismerést, de idén először nem tudott részt venni az ünnepségen, ugyanis Kolozsváron egyetemista, és a vizsgaidőszak zajlik.

  Az ünnepségről egyébként több nagyjunior vagy felnőtt korosztályos sportoló hiányzott az egyetemi vizsgaidőszak miatt. Bartincki édesapja egyébként a lapunkhoz küldött véleményében szóvá is tette, hogy a DJST vezetőségének gondolnia kellett volna ezekre a részletekre is, és inkább hétvégén rendezte volna az ünnepséget. Még a női kosárlabda-csapat sem lehetett jelen az ünnepségen azért, mert a szerda esti, Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC elleni derbire készültek.

  A szerdai ünnepségnek egyébként nem ez volt az egyetlen hibája. Azon túl, hogy Ardelean igazgatónak nehézséget okozott néhány sportoló nevének a felolvasása, egy sportolót és egy egyesületet el is keresztelt: így lett Kalocsai Zoltánból Kalocsai Zsolt, vagy a Nagykárolyi Sakura SK-ból Sacura egyesület.

  A legjobb edző

  A gálán végül kihirdették a Szatmár megye legjobb edzőjét is. A szatmári sportújságírók javaslata alapján 2018-ban az a szakvezető érdemelte ki az elismerést, aki válogatott edző, és a szakági szövetség zsinórban második éve díjazza a legjobb szakemberei sorában: Nagy Lehelt, a Szatmárnémeti SK és a férfi junior párbajtőrvívó-válogatott edzőjét illeti ebben az évben a sportújságírók elismerése.

  Szatmár megye legjobb sportolói

  Olimpiai sportágak

  1. Szatmárnémeti VSK (női kosárlabda)

  2. Fischer Márk (atlétika, Szatmárnémeti LPS)

  3. Andrei Barbul (birkózás, Szatmárnémeti SK)

  4. Mácska Ádám (párbajtőrvívás, VSK)

  5. Sámel Lóránd (cselgáncs, VSK)

  Az első őt sportoló részesült pénzjutalomban, a rangsor további helyezettjei táplálékkiegészítő csomagokat kaptak díjként

  Ioana Borodi (atlétika, SZSK), Mădălin Bulgăr (birkózás, SZSK), Denis Țicle (atlétika, Nagykárolyi Elméleti Líceum ISK), Pék Sándor (birkózás, SZSK), Sebastian Coț (cselgáncs, VSK), Tudor Surducan (párbajtőrvívás, SZSK), Raul Zarzu (birkózás, SZSK), LPS (korosztályos női kosárlabda), Laurențiu Vădan (atlétika, LPS-CS), Bogár Rudolf (ökölvívás, Szatmárnémeti Voința SK).

  Nem olimpiai sportágak

  1. Bartincki Attila (karate, Nagykárolyi Karate Do B.F.K.S.)

  2. Lázin Rybanna (karate, VSK)

  3. Váncsa Daiana (karate, VSK)

  4. Cornel Bota (karate, Szatmárnémeti Yakuza)

  5. Kalocsai Zoltán (karate, Yakuza)

  Az első őt sportoló részesült pénzjutalomban, a rangsor további helyezettjei táplálékkiegészítő csomagokat kaptak díjként

  Lemák Hanna (karate, VSK), Adrian Bălăceanu (karate, Yakuza), Diana Tripon (karate, Yakuza), Alexandra Pintea (karate, Yakuza), Talida Miclăuș (karate, Yakuza), Cristian Hotea (karate, Yakuza), Éles Bence (karate, Yakuza), Érseki Benjamin (karate, Yakuza), Viski Emília (karate, Yakuza), Andreea Druța (karate, Yakuza), Edvin Medvei (karate, Nagykárolyi Sakura SK).

  Pesek Attila

  Cookie