×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
8 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Szatmárnémeti

Jótékonysági gálával segít a Harag György Társulat

2019.09.05 - 09:00
Megosztás :
  • Jótékonysági gálával segít  a Harag György Társulat

    Szeptember 6-án, pénteken 19 órai kezdettel rendkívüli jótékonysági gálát rendez a Harag György Társulat egy leukémiában szenvedő tízéves kisfiú, Barna Tamás gyógykezelésének támogatására.

    Ez alkalomból — közkívánatra — az elmúlt évadot lezáró gála nagy sikerű produkcióit tűzi újra műsorra a társulat Bessenyei Gedő István rendezésében. A műsort musical- és operettrészletek, vidám jelenetek, szavalatok és tánc színesíti. Tomi egy budapesti kiránduláson lett rosszul. Az ennek okán végzett kórházi vizsgálatok során megszületett a diagnózis: a kisfiú akut limfoid leukémiában szenved. A betegség közel kétévi, rendszeres kezelést igényel, amely a határ túloldalán, a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában jelenleg is zajlik. A terápia teljes időtartamára legalább az egyik szülőnek a magyarországi városba kell költöznie, és ez értelemszerűen tovább emeli a költségeket.

    A kisfiú gyógykezelésének a támogatására több kezdeményezés is indult, ezekhez csatlakozott a Harag György Társulat, amely a Partiumi Magyar Napokon már jótékonysági vásár keretében értékesített színháztörténeti kiadványokat, bögréket és a munkatársak által készített kézműves termékeket, a bevételt pedig a nemes ügy támogatására ajánlotta fel. A Harag György Társulat évente tart jótékonysági célú előadásokat, vagy csatlakozik ilyen kezdeményezésekhez. Tomi ügyében némileg érintett a társulat is, ugyanis a kisfiú közeli hozzátartozója az Északi Színház alkalmazottja. A jótékonysági gálára jegyek kaphatók az Északi Színház jegypénztárában és az előadás előtt egy órával a helyszínen.

    Cookie