×
2020. 07 05.
Vasárnap
Emese, Sarolta
28 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Vidék

Jótékonysági rendezvényt tartottak az ákosi iskolások

2019.12.14 - 10:08
Megosztas :
 • Jótékonysági rendezvényt tartottak az ákosi iskolások

  Aki szeretetet ad, az szeretetet is kap viszonzásul! — talán ez lenne a legtalálóbb idézet, amivel körülírhatnánk az Ákosi Általános Iskolában szervezett karácsonyi rendezvényt.

  December 12-én az iskola diákjai és tanárai karácsonyi előadást és jótékonysági rendezvényt tartottak, amelynek célja az volt, hogy a tombolákból befolyt pénzösszeget az SMA betegségben szenvedő érkörtvélyesi kisfiú, Noel számára utalják át.

  A karácsonyi előadás két részből állt. Először az Ákosi Általános Iskola román-magyar tagozatos diákjai léptek színpadra, majd őket követte az Újnémeti Általános Iskola tanulóinak és óvodásainak a verses-énekes előadása. Előkészítő osztálytól egészen nyolcadik osztályig mindenki szerepelt. A diákok verseket mondtak, ezt követően énekeltek, illetve egy karácsonyi színdarabot is bemutattak. Végül pedig közös énekléssel zárult a rendezvény, amelyen a gyerekek magyarul, románul és angolul énekeltek el egy dalt.

  Az előadások végeztével a résztvevők karácsonyi kézműves termékeket vásárolhattak: képeslapokat, mézes pogácsát, díszeket, adventi koszorút és sok más dekorációs tárgyat. A gyerekek nagyon nagy lelkesedéssel készítették ezeket a kézműves termékeket. Annak ellenére, hogy többségük szociálisan hátrányos helyzetű családból származik, mindenben segítettek, amiben tudtak. Sokan még a tombolára is értékes ajándékokat ajánlottak föl. Lehetett nyerni ajándékkosarat, táskákat, ruhadarabokat, ékszereket, tortát, focilabdát. A főnyeremény pedig két ajándékkosár (élelmiszer- és édességcsomag), illetve egy festmény volt, amelyet az iskola igazgatónője, Bara Valeria festetett erre az alkalomra.

  A szervezők a tombola összes bevételét Noel számára utalták át, aminek végösszege 3300 lej.

  Támogatók nélkül nem jöhetett volna létre a rendezvény. Az iskola vezetősége, tanárai, tanítói, a diákok és a szülők, akik a tombola nyereményeit fölajánlották vagy elkészítették. A krasznamihályfalvi turisztikai és üdülőközpont nagyobb értékű ajándékcsomagokat adományozott. A helyi üzletlánc ajándékkosárral támogatta a rendezvényt. A zenéről, a hangosításról pedig önkéntes alapon Dj Valentin Mărcuţ gondoskodott. A szervezők köszönik a támogatásokat, a felajánlásokat, és gyógyulást kívánnak a kicsi Noelnek.

   

  Cookie