×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Jóváhagyta a parlament az energiadrágulás okait kivizsgáló bizottság létrehozását

2021.09.10 - 08:33
Megosztás:
Jóváhagyta a parlament az energiadrágulás okait kivizsgáló bizottság létrehozását
Jóváhagyták csütörtökön a képviselők és szenátorok a villamos energia és a gáz jelentős drágulásának okait kivizsgáló parlamenti bizottság létrehozását.

A javaslatot 339 támogató szavazattal, egy tartózkodás mellett fogadta el a két ház együttes plénuma.

A Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) képviselőházi frakcióvezetője, George Simion támogatásáról biztosította a szociáldemokraták kezdeményezését. Azt mondta, a vizsgálóbizottságnak mielőbb el kell kezdenie a munkát, ugyanakkor szorgalmazta, hogy hívják meg egy plenáris ülésre az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) elnökét is, "akinek 12 ezer euró körüli fizetése van". Simion kérte, hogy javaslatát bocsássák szavazásra.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) alsóházi frakcióját vezető Alfred Simonis kifejtette, nem lehet szavazásra bocsátani valakinek a plénum ülésére való meghívását, de rámutatott, fontos, hogy létrejöhet a vizsgálóbizottság, amelynek mindenkit be kell hívnia meghallgatásra, aki magyarázattal szolgálhat az energiaárak növekedéséről, köztük az ANRE elnökét is.

Alina Gorghiu nemzeti liberális párti szenátor szintén azt mondta, hogy előbb meg kell alakítani a testületet, majd az összevont házbizottságnak kell döntenie az ANRE elnökének meghívásáról.

Végül a törvényhozók megszavazták a vizsgálóbizottság létrehozását, amelyhez újabb együttes ülést kell összehívniuk a házelnököknek. AGERPRES

Virgiul Popescu: a kkv-knak szombattól kérvényezniük kell az energiadrágulás kompenzálását
A kis- és középvállalkozásoknak (kkv-k) november 27-től kérvényezniük kell az energiadrágulás kompenzálását, ha ezt nem teszik meg, nem kapják meg a támogatást - közölte szombaton a Facebook-oldalán az energiaügyi miniszter.
Rosszabb, mint tavaly volt
Amikor tavaly, a járvány miatti nagy leállás után vállalkozó ismerőseim azt mondták, hogy 2021-ben még az akkorinál is rosszabb lesz a helyzet, nem hittem nekik.
Drágulási hullám következik
Egy év alatt az elektromos áram mellett a földgáz és az üzemanyagok drágultak jelentősen, ami azt eredményezi, hogy a termelők több pénzt kérnek majd a jövőben a kenyérért, a tejért.
Cookie