×
2020. 09 27.
Vasárnap
Adalbert
10 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Jövőre ismét visz szervizcsapatot Mani

2019.01.22 - 16:44
Megosztás:
Jövőre ismét visz szervizcsapatot Mani

Sérülten, műtött felkarral teljesített idén több mint 4000 kilométert a Dakar-ralin Gyenes Emánuel, így érthető, hogy hősként fogadták idehaza munkahelyi kollégái, Szatmárnémetiben. Járt a taps és a torta, utána pedig a sajtótájékoztatón beszélt idei élményeiről.

Vastaps, meleg fogadtatás, kézrázás, torta – már megszokott fogatókönyv szerint zajlott keden Gyenes Emánuel fogadása az Autonet Importnál azok után, hogy Románia legjobb terepmotorosa hazatért a világ legnehezebb és leghosszabb ralijáról, a Dakarról. A főbejárat előtt frissített célkapu, a Dakar-rali 2019-es, perui kiírásának a jelével, Mani arcán viszont kiült a csalódottság: idén nem sikerült végig menni a távon, a 8. nap feladni kényszerült a versenyt.

„Idén talán nem érdemeltem meg ezt a fogadtatást, de köszönöm a bátorítást, a támogatást” — mondta a maga szerénységével a pilóta, aki azért kényszerült feladni idén a Dakart, ugyanis szerencsétlenül esett novemberben műtött vállára, és már a fájdalomcsillapító sem segített neki.

„Kicsit, mintha átéreztem volna fájdalmadat, amikor ott térdeltél a motorkerékpár előtt, mögötted pedig a helikopteres csapat készült téged kivinni a mért szakaszról” – mondta a sajtótájékoztató felvezetőjében az Autonet Motorcycle Team névadó szponzorának a marketing-igazgatója, Ilonczai Tamás.

Az idei verseny élményeit mesélve Mani elismerte, az ő hibájából kellett idén két nappal a cél előtt kiszállnia. „Éreztem még fájdalmakat a vállamban, amikor eldöntöttem, hogy mégis rajthoz állok január 7-én Limában. Azonban annyit készültem erre a versenyre, annyi áldozatot hoztam, hogy ott lehessek, hogy úgy véltem. Két hónapon keresztül csak a rehabilitációra összpontosítottam, kicsit hanyagoltam az erőnléti felkészülést. Ezt a munkát nem lehet a kukába dobni. Számomra ez az év legfontosabb versenye. Ezért idén úgy vágtam neki a távnak, hogy nem számít az eredmény, csak az lebegett előttem, hogy célba érjek. Sajnálom, hogy idén ez nem sikerült. Nem mondhatom, hogy nem volt szerencsém. Egyszerűen az én hibám miatt kellett kiszálljak. A nyolcadik nap reggelén láttam, hogy a második helyen állok a kategóriában, és a 20 kilométernél sikerült megelőznöm az éllovas hollandot. Akkor arra gondoltam, hogy itt a lehetőség faragni az időből. Magával ragadott a hév és feltekertem kicsit a motort. Talán számított kicsit az is, hogy az előttünk haladó autósok és kamionosok rontottak a terepen, és az általuk hagyott mély nyomokban kellett mennünk. Az esés után ültem a motor mellett és azt ismételgettem magamban, hogy folyatni kell. De a testem nem hallgatott az elmémre, egyszerűen mozdulni sem tudtam a fájdalomtól. Másnap reggel ki is próbáltam, hogy tudtam volna-e folytatni, de a kormányt sem bírtam fogni. Azt a döntésem soha nem fogom sajnálni, hogy hívtam a helikopteres segítséget, de fáj, hogy magával ragadott a hév. Tartanom kellett a ritmust, lassabban mentem volna, de célba értem” — folytatta Mani, aki azt mondja, most már nem fájlalja annyira a vállát, viszont április közepéig nem fog motorozni. „Most várni szeretnék a teljes felépülésig” — szögezte le, majd hozzátette, hogy utána máris kezdi a felkészülést a jövő évi Dakarra, ami valószínűleg ismét Dél-Amerikában lesz megrendezve.

Ugyanakkor kijelentette, 2020-ban már szervizcsapattal utazna a Dakarra, vagyis már nem akar nevezni a műszaki csapat kísérete nélküli Malle Moto kategóriában. „Egyszer még biztos nevezni fogok ebben a kategóriában, mert úgy érzem, itt még van bizonyítani valóm. De ez nem jövőre lesz” — folytatta a pilóta.

Mint ismeretes, Mani pályafutása kilencedik Dakar-raliján állt rajthoz, és eddig csak két évben nem sikerült befejeznie a két hetes sivatagi száguldást: 2009-ben, Argentínában, és 2019-ben, Peruban. „2029-ben inkább rajthoz sem állok” — jegyezte meg viccelődve Mani. A szatmári pilótának múlt kedden, a 8. versenynapon ért véget a 2019-es kiírás, pénteken utazott haza, és szombat este érkezett meg Bukarestbe. A versenygépe és a felszerelése ott maradt, ugyanis a szervezők biztosítják hajóval a hazaszállítást. Mani február 20-án utazik majd Franciaországba, hogy a Le Havre-i kikötőből átvegye a KTM 450 Rally legújabb modelljét, amivel idén rajthoz állt a Dakaron. Elárulta, az esés miatt lesz kis munkája a versenygépen, amit azt haza hozza Szatmárra.

Pesek Attila

Cookie