×
2020. 07 03.
Péntek
Kornél, Soma
23 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.31 RON
100HUF = 1.38 RON
Sport

Július 10-én kezdene a divíziós csapat

2019.06.26 - 13:54
Megosztas :
 • Július 10-én kezdene a divíziós csapat

  Csütörtökön és pénteken 17 órától toborzót rendez a VSK Olimpia szakvezetése 17–20 éves legényeknek. Ugyanakkor már leszögezték, hogy a csapat július 31-én felkészülési meccset játszik Nagybányán.

  Véget ért az osztályzós sikert követő ünneplés a Szatmárnémeti VSK Olimpia labdarúgócsapatánál, Ritli Zoltán vezetőedző ugyanis máris munkához látna, hogy felkészüljenek a Liga 3 2019–2020-as idényére. Fogel László klubelnök hangsúlyozta, hogy Ritlivel folytatják a munkát, és vele közösen egyeztetve állítják majd össze a játékoskeretet. Elképzelések vannak az erősítrésre, viszont nem szeretnének túlköltekezni. Ugyanakkor erősíteni akarják az ifjúsági keretet is, ezért csütörtökön és pénteken 17 órától az Olimpia-Daniel Prodan Stadion gyepszőnyegén 1999-es, 2000-es, 2001-es és 2002-es születésű legényeket várnak egy válogatóra. Ritli hangsúlyozta, hogy erre a toborzóra csak olyan legényeket fogadnak, akik leigazolt klubjuk beleegyezésével érkeznek.

  A szakvezető hozzátette, hogy együttműködési megállapodást szeretnének egy közeli negyedosztályos klubbal is azért, hogy megtarthassák a jelenlegi teljes játékoskeretet is. Így, azok a srácok, akik nem férnek be a VSK Olimpia Liga 3-as keretébe, azok a negyedosztályba játszhatnak a következő idényben.

  Rilti elmondta, július 10-én már megkezdik a felkészülést, de az első héten csak enyhe, támozgató tréningeket rendeznek. A lényegbeli munkát július 19-én kezdik, innen kevéssel több mint egy hónap áll a csapat rendelkezésére, hogy ráhangolódjon a Liga 3 augusztus 24-i kezdésére. Kisvárdával és Füzesgyarmattal is egyezkedett a szatmári egyesület egy-egy felkészülési mérkőzés rendezésére, viszont a jövőbeli csoporttárs Nagybányai Minaurral már le is szögezték a július 31-i meccset a máramarosi településen.

  Az Olimpia név használata a klub megnevezésében egyébként továbbra sem hivatalos, és úgy tűnik, hogy ennek több jogi buktatója is van. Ezért, mindaddig, míg ezt nem tudja tisztázni az egyesület vezetése, a beszámolóinkban már csak VSK néven fog megjelenni a klub neve.

  Pesek Attila

  Cookie