×
2020. 07 08.
Szerda
Ellák
10 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.30 RON
100HUF = 1.37 RON
Vidék

Június 29–30.: Ember Géza Családi Napok Pusztadarócon

2019.06.26 - 12:33
Megosztas :
 • Június 29–30.: Ember Géza Családi Napok Pusztadarócon

  Hagyományt teremtve immár harmadik alkalommal rendezi meg június 29–30-án Pusztadarócon a helyi kulturális egyesület és a polgármesteri hivatal az Ember Géza Családi és Kulturális Napokat — gazdag, változatos és mindenki számára szórakoztató programsorral.

  A rendezvény startja szombaton 9 órakor dördül el több helyszínen is: a szamosdarai tó partján ekkor kezdődik a háromórás horgászverseny (szervező: Krisztián Miklós), és ugyancsak ekkor kezdődik az ifjúsági sportnap is az Ember Géza vándorserleges kispályás focibajnoksággal (szervező: Vincze Sándor), valamint a sakkversennyel (polgármesteri hivatal gyűlésterme, szervezők: Péter Tibor és Muresán István), asztalitenisz-bajnoksággal (sportcsarnok, szervező: Király Zsolt), valamint futó- és kerékpárversennyel (focipálya, szervező: Pintye József). A megmérettetésekre a „start eldördüléséig” lehet jelentkezni a szervezőknél — a sok mozgást pedig jól megérdemelt közös bográcsozás zárja 15 órától az Ember Gáza-kúria udvarának árnyas fái alatt.

  A rendezvény vasárnap délben is fakanálforgatással folytatódik, 12 órakor kezdődik a bográcsos ételek versenye a kúria udvarán, majd 13.30-tól házigazdagént Krisztián Erika egyesületi elnök köszönti az egybegyűlteket, Găman Mihály polgármester pedig hivatalosan is megnyitja a rendezvényt. Kovács Zsuzsanna és Istvánfi Szilárd lelkészek ökumenikus imáját követően „bemutatkozik” a hagyományőrző egyesület, annál is inkább, mivel a Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően a néptáncosok új fellépőruhákkal és szatmári viselettel, a Vadrózsák zenekar pedig új citerákkal gazdagodott — s nem mellékesen az önkormányzatnak pályázat útján sikerült egy új színpadot is beszereznie, ezzel is segítve, hogy a községben minél több sikeres és szórakoztató rendezvényt lehessen megszervezni. A világot jelentő deszkákon elsőként a pusztadaróci ovisok, majd a szamosdarai előkészítő és első osztályosok mutatják be tudásukat, majd a mikolai Gyöngyösbokréta ropja a szatmári és szilágysági táncokat, aztán a szamosdarai általános iskolások a szinte minden szülő által feltett kérdésre (Kire ütött ez a gyerek?!) alapuló vidám jelenete következik, aztán citerajáték, a pusztadaróci előkészítősök műsora, a szárazberki Hármashatár Egyesület néptáncosai, valamint a pusztadaróci Pünkösdi Rózsák néptánc- és népdal-összeállításai. Az eredményhirdetések, az oklevelek átadása és a tombolasorsolás után a Favorit Együttes és Csorvási Szabi muzsikájára folytatódik a hajnalig tartó szabadtéri bál. A rendezvény egész ideje alatt jelen lesz dr. Vass Zoltán, dr. Széles Ferenc és Maurer Róbert, akik ingyenes egészségügyi szaktanácsadással szolgálnak.

   

   

  Cookie