×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
3 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Jutalmazták az idős házaspárokat

2021.10.22 - 13:47
Megosztás:
Jutalmazták az idős házaspárokat
A vírushelyzet ellenére sem hagy fel régi jó szokásával a szatmárnémeti városvezetés, továbbra is rendszeresen megtartja azt az eseményt, melynek során oklevelet és pénzjutalmat kapnak a régóta egy háztartásban élő szatmárnémeti házaspárok.

Ilyen rendkívüli és megható eseménynek adott otthont csütörtökön az Északi Színház, amely során Kereskényi Gábor 66 olyan házaspárt köszöntött, akik ebben az időszakban ünneplik az 50. vagy 60. házassági évfordulójukat, írja az aktuális ünnepségről a városháza sajtóosztálya.
A szépkorúakat a színház román és magyar tagozatának a színésznői is meglepték, Méhes Kati és Alina Negrău szerzett örömet produkciójával a résztvevőknek.
„Egy olyan érzelemdús esemény a mai, amely emlékeztet bennünket azokra a dolgokra, amelyek igazán fontosak az életünkben: a család, a hűség, a tisztelet és a szeretet. Csodálom és nagyra becsülöm ezeket a házaspárokat, remélem, sikerült emlékezetessé varázsolnunk számukra ezt a nem mindennapi pillanatot” — jelentette ki a rendezvényen Kereskényi Gábor polgármester.
Az ünnepeltek rendelkezésére állt egy az eseményre emlékeztető önarckép készítésére való keret is, ahol azonnali képeket készíthettek, a polgármester pedig az önkormányzat és a helyi tanács nevében 1000–1000 lejt és „hűségoklevelet” is átadott nekik. Az idei évben eddig 127 házaspár lett díjazva a városvezetés és a helyi tanács részéről.

Booze: szatmárnémeti italkereskedés minden pénztárcának
Az italbolt sem választékban, sem kedvezményekben nem marad alul: aki a Szatmári Friss Újság november 26-ai számában megjelent kedvezménykuponnal megy vásárolni, tíz százalék kedvezményt kap, bármelyik italt is szán az ünnepi asztalra.
Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Cookie