×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Egészség

Kábultság és szokatlan fáradtság hétfőn

2013.03.11 - 13:53
Megosztás:
Kábultság és szokatlan fáradtság hétfőn

Hétfőn nem érvényesül fronthatás, de továbbra is a kettősfronti tünetek határozzák meg a közérzetünket. Párás, ám enyhe idő lesz.

 

Hétfőn folytatódik az ilyenkor szokásosnál melegebb idő, a napok óta tartó enyhe idő hatására pedig sokan érezhetik magukat indokolatlanul fáradtnak, álmosnak. Mind a hideg-, mind a melegfrontra érzékenyek panaszkodhatnak: kábaság, koncentrálási problémák, fejfájás jelentkezhet.

A szálló por koncentrációja a nagyobb városokban gyakran meghaladja az egészségügyi határértéket, ezért a séták alkalmával kerüljük a forgalmasabb csomópontokat, és válasszuk inkább a parkokat.

Teendők

Fogyasszunk sok folyadékot, mely az ajánlott napi 2,5 litert ilyenkor meg is haladhatja, és lehetőleg kerüljük a mindennapi stresszt, most még a kisebb kellemetlenségek is fokozott ingerültséget válthatnak ki. A tavaszi fáradtság hátterében elsősorban a vitaminhiány áll. Az immunerősítő, sejtvédő C-vitaminnal felturbózhatjuk szervezetünket és gyorsan megszabadulhatunk a kimerültségtől. Este levendulás fürdő segíthet ellazulni, könnyebben álomba merülni. Foltokban párássá válik a levegő, és ez nem kedvez az ízületi panaszokkal élők számára: nekik reggel egy rövid, kímélő torna segíthet mérsékelni a tüneteket.

A fáradékonyság mindennapos jelenség társadalmunkban. Ilyenkor erőtlenséget, életuntságot, késztetés-hiányt, gyengeséget érzünk. Minden vágyunk ilyenkor a pihenés és az alvás. Azt, hogy fáradtnak, vagy éppen kipihentnek érezzük magunkat számos, a szervezeten belüli és szervezeten kívüli októl függ.

 Fejfájás, migrén

A hűvösebb napokhoz képest mintegy 8 százalékkal fokozza a súlyos fejfájás kockázatát minden 5 Celsius-fokos hőmérséklet-növekedés. A hőmérséklet, a légnyomást és a levegő páratartalmának változását gyakran emlegetik a fejfájás okaként. A szakemberek úgy vélik, az egy hétre előre történő időjárás-előrejelzéssel segítséget lehet nyújtani az embereknek arra, hogy gyógyszeresen felkészüljenek a fejfájás kivédésre. Nem világos, hogy mi lehet ennek oka, ám a szakemberek rámutatnak arra, hogy a melegebb időjárás csökkenti a vérnyomást, és a migrén az agy véráramlásában bekövetekező változásokkal van összefüggésben

Cookie