×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Magazin

Kanada feliratos pulóverben érkezett Torontóba a családja elől menekülő szaúd-arábiai lány

2019.01.14 - 18:30
Megosztás :
 • Kanada feliratos pulóverben érkezett Torontóba a családja elől menekülő szaúd-arábiai lány

  Megkapta Kanadától a menekültsátuszt, és szombaton megérkezett Torontóba Rahaf Mohammed al-Kunun, az a 18 éves szaúd-arábiai lány, aki családja elnyomása ellen menekülve a múlt héten elbarikádozta magát Thaiföldön, és a nyilvánossághoz fordult segítségért, hogy ne kelljen hazájába visszamennie – írja az Index.

  A lány a közel-keleti országban már azért is börtönbe kerülne, hogy egyedül utazott, a nők ugyanis nem utazhatnak férfi rokonaik engedélye nélkül, az iszlám vallás elutasítása miatt pedig akár halálbüntetéssel is sújthatnák. Elmondásai szerint “családja fizikailag, érzelmileg és verbálisan is bántalmazza őt”.

  Nem meglepő tehát az a kétségbeesett küzdelem, amit lefolytatott: egy héttel ezelőtt érkezett meg Bangkokba, miután megszökött a kuvaiti családi vakációról. A thai hatóságok őrizetbe vették és elvették útlevelét, valamint vissza akarták juttatni Kuvaitba. A lány azonban elbarikádozta magát a hotelszobájában, az az ügye bejárta a médiát, és végül az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) is a segítségére sietett.

  Rahaf Mohammed al-Kunun a kanadai külügyminiszter, Chrystia Freeland kíséretében egy UNHCR-es baseballsapkában és egy Kanada feliratú melegítőfelsőben jelent meg a torontói reptér várótermében.

  Ő egy nagyon bátor fiatal nő, aki sok mindenen ment keresztül… most pedig az új otthonába fog menni – közölte Freeland, és a sajtót arra kérte, hogy későbbre tartogassák a kérdéseiket.

  Forrás: https://www.startlap.hu

   

  Cookie