×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Egészség

Karácsony utáni méregtelenítés

2012.12.27 - 10:08
Megosztás:
Karácsony utáni méregtelenítés

Karácsonykor bár nem szívesen valljuk be mégis többet és egészségtelenebbül étkezünk. Egész évben felgyülemlett káros anyagoktól meg kell szabadítani a szervezetünket, erre jó a méregtelenítés.

Többször kellene elvégezni, de ha évente csak egyszer csinálsz egy nagyobb méregtelenítést, azzal is sokat segítesz szervezetednek. Kezdd az újévet könnyedén, egészségesen!

 

Méregtelenítés

A méregtelenítés lényegében egy olyan tisztítókúra, ami megszabadítja a szervezetünket a felgyülemlett mérgező anyagoktól. Honnan kerül szervezetünkbe a sok méreganyag? A levegőből, ami főleg a nagyobb városokban már komolyabb tényezőt is jelent, illetve az ételekből és az italokból. Igaz a mondás: „az vagy amit megeszel”. Tehát, aki egészségtelen, méreganyagokkal teli ételeket eszik, annak szervezete is lassan átáll a káros működésre. Az italfogyasztás során a legtöbb méreganyag az alkohollal jut a szervezetbe. A sok mérgező anyag lelassítja a máj tisztító funkcióját, így a káros anyagok a vérbe is felszívódnak. Ezért lassul le a metabolizmusunk, ennek a következménye a narancsbőr, a hamar ráncosodó és pattanásos bőr. De olyan komolyabb betegségek, mint a sejtek rákosodása is ide vezethető vissza.

Méregtelenítés előnyei

A méregtelenítésnek legnagyobb előnye, hogy megtisztítja szervezetünket a méreganyagoktól, és ezáltal elkerülhetjük a méreganyagoknak a testünkre gyakorolt negatív hatásaitól. Ez mellet jobb közérzetet teremt és megnövekedik az energiaszint is. Ami még nagyon fontos, hogy kipihentebbek lesznek a szerveink, ezáltal mi is. Méregtelenítés után felszabadultabbak leszünk, és könnyebbnek érezhetjük magunkat. A méreganyagok terhe eltűnik a szervezetből, ezért nem fáradunk ki olyan hamar, és sokkal kisebb az esély a lelki megbetegedésekre, téli és tavaszi fáradtságra egyaránt.

Mikor méregtelenítsünk?

Tulajdonképpen akkor méregteleníthetünk, amikor eszünkbe, vagy van rá időnk, türelmünk, kitartásunk. De ha valaki tényleg oda akar erre figyelni, és rendszeresen megtisztítani a szervezetét, akkor minden évszakban érdemes, tartani legalább egy egynapos tisztítókúrát. A téli és őszi méregtelenítés alkalmával végezhetünk immunerősítő méregtelenítést is. Míg a tavaszi és nyári hónapokban a legcélszerűbb a méregtelenítés, hiszen a természettel együtt újulhatunk meg. (enportal.hu)

 

Cookie