×
2021. 04 12.
Hétfő
Gyula
15 °C
Derült
1EUR = 4.92 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.38 RON
Belföld

Karantén alá kerül Temesvár

2021.03.06 - 18:40
Megosztás:
Karantén alá kerül Temesvár
Karantén alá kerül a koronavírus-fertőzöttség magas aránya miatt vasárnap éjféltől Temesvár négy környező községgel együtt.


A Temes megyei közegészségügyi igazgatóságtól és a vészhelyzeti bizottságtól kapott adatok figyelmes elemzése után megszületett a döntés, hogy hétfőtől 14 napra vesztegzár alá helyezik Temesvárt, illetve Mosnicatelep (Moşniţa Nouă), Győröd (Ghiroda), Gyüreg (Giroc) és Újszentes (Dumbrăviţa) községeket, tájékoztatott a megye prefektusi hivatala.

A Temes megyei vészhelyzeti bizottság szombati határozata értelmében az érintett településeken egy sor intézkedést szigorúan be kell tartania a lakosságnak; mind az ott élőknek, mind az átutazóknak.

A karantén alatt álló településeket csak a közutakon lehet megközelíteni, illetve elhagyni, a településeken belül az utcákon tilos a gyülekezés, az emberek legfennebb 6-os csoportokban közlekedhetnek, de akkor is csak saját felelősségre vagy a munkáltató által kitöltött nyilatkozat birtokában, megfelelő indokkal lehet az utcán tartózkodni.

Az üzletek csak este 8 óráig tarthatnak nyitva, kivéve a gyógyszertárakat és benzinkutakat.

Az üzletekben, áruházakban korlátozott számú vásárló tartózkodhat egyidőben (a kapacitás 30 százaléka). A parkokban is korlátozni kell az ott tartózkodók számát, hogy minden személy számára 8 négyzetméteres teret lehessen biztosítani.

AGERPRES

Hétfőtől lazítanak a temesvári korlátozásokon
Hétfőtől lazítanak a temesvári korlátozásokon, miután az elmúlt időszakban csökkent a fertőzöttségi ráta - döntötte el a szombat késő esti ülésén a Temes megyei vészhelyzeti bizottság.
A Magyarországról érkezőknek még mindig karantén jár
Aktualizálta péntek este az Országos Vészhelyzeti Bizottság (CNSU) a járványügyi kockázatot jelentő, sárga zónás országok jegyzékét. A listán szereplő államokból Romániába érkezőknek 14 napra karanténba kell vonulniuk.
Feloldják a karantént Temesváron és a környező négy községben
Feloldják a karantént Temesváron és a környező négy településen - közölte szerdán a Temes megyei prefektus.
Cookie