×
2020. 07 07.
Kedd
Appolónia
14 °C
Eső
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.28 RON
100HUF = 1.37 RON
Nagykároly

Karitatív jellegű bográcsozás

2019.08.10 - 08:00
Megosztas :
 • Karitatív jellegű bográcsozás

  Fontos cél érdekében rendeznek jótékonysági jellegű, bográcsban főtt ételek versenyét a nagykárolyi Buffalo Bill Pub teraszán augusztus 17-én. A rendezvény kezdeményezői Hanka János és Gulaci János vállalkozók, akik két gyermek, a hatéves nagykárolyi Gáspár Benett Csaba és a tízéves szatmárnémeti kisfiú, Barna Tamás gyógykezelési költségeinek finanszírozását szeretnék segíteni akciójukkal.

  Benett hatéves, koraszülöttként jött világra, s mivel a szülés sem volt komplikációmentes, a kicsi agyvérzést kapott, és nyaktól lefelé lebénult. A szülők azóta is folyamatosan kezelésekre, terápiákra hordozzák a kisfiút, hogy javuljon az állapota. „Születése óta sok mindenen mentünk keresztül, de a németországi terápiákkal elértük, hogy beszéde fokozatosan, de meginduljon. Szeretnénk továbbra is rehabilitálni, ehhez kaptunk egy lehetőséget: az Amerikai Egyesült Államokban kezelnék őt, és delfinterápián is részt vehetne, ami az orvosok szerint segíthet neki a további fejlődésben” — mondta Benett édesanyja. A kisfiú kezelése 15 000 euróba kerül, s az augusztus 17-i főzőversenyen összegyűjtendő összeg egy része ehhez járulna hozzá.

  Összefogás Szatmáron is

  A másik kedvezményezettje az akciónak a tízéves szatmárnémeti kisfiú, Tamás. A kisfiút a közelmúltban diagnosztizálták a leukémia egy igen agresszív fajtájával, és azonnal elkezdték a kezelését Debrecenben. Tamás egy budapesti kiránduláson lett rosszul, ahol azonnal kórházba szállították és diagnosztizálták. Mivel a kezelés költségei több tízezer euróra rúgnak, ezt a szülők nem tudják önerőből előteremteni. Mindezek mellett valamelyiküknek oda kell költöznie a kezelés idejére Debrecenbe, hogy folyamatosan a gyermek mellett lehessen. A kisfiú édesapja tűzoltóként dolgozik, kollégái is kampányt indítottak, de összefogásra buzdít minden jó szándékú diákot, barátot és ismerőst az akut limfoid leukémiával diagnosztizált kisfiú iskolájának, a Szatmárnémeti Református Gimnáziumnak a vezetése is. A Tomi kezelésére szánt adományokat a Raiffeisen Bankban nyitott RO58RZBR0000060012007755-ös számlaszámra lehet küldeni.

  A bográcsos főzőversennyel kapcsolatban megkeresésünkre Hanka János elmondta: „Bográcsos főzőversenyre és kóstolásra invitálunk minden kedves és éhes érdeklődőt. Fontos tudnivaló, hogy a versenyzők minden hozzávalót maguk biztosítanak, a kóstolók pedig felajánlanak egy összeget jótékony célra, ennek fejében bárki főztjéből kóstolhatnak, ehetnek. Azt még szeretném elmondani, hogy aki nem tud eljönni az eseményünkre, de szeretne segíteni, az kereshet engem, és biztosítom, hogy a felajánlott összeg oda kerül, ahova szánva van. Aki nevezne a versenyünkre, az is hívhat engem a 0760–654620-as telefonszámon.”

   

   

  Cookie