×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Külföld

Katalin hercegnő topless képei

2012.09.18 - 18:53
Megosztás:
Katalin hercegnő topless képei

Betiltotta kedden a francia bíróság a Katalin cambridge-i hercegnőről készült félmeztelen fotók további publikálását, amelyeket múlt héten a Closer francia pletykamagazin jelentetett meg először.

Vilmos herceg, a brit trón várományosa és felesége feljelentése nyomán a Párizs közeli Nanterre büntetőbírósága gyorsított eljárásban megtiltotta a Berlusconi család birtokolta Mondadori csoportnak – amelyhez a Closer is tartozik –, hogy újra publikálja a topless képeket, vagy átengedje azok közlési jogát bármilyen más felületnek (lapnak, internetes oldalnak), beleértve a táblagépeket is. A felvételek akkor készültek, amikor Vilmos – II. Erzsébet királynő unokája – és Katalin nemrégiben az uralkodó néhai húga, Margit hercegnő fiának, Lord Linleynek a franciaországi kastélyában nyaralt. A fotók némelyikén látszik, amint Katalin bikinifelsőjét levetve napozik az úszómedence mellett. A hercegi pár ügyvédje, Aurélien Hamelle a hétfő esti tárgyaláson hangsúlyozta, hogy mivel „a károkozás már megtörtént”, nem kérik a már megjelent lappéldányok visszavonását az újságárusoktól, viszont ragaszkodnak ahhoz, hogy ne nyomjanak újabb példányokat a Closer című pletykamagazin inkriminált számából, a fotók közlési jogát pedig ne engedjék át más sajtóorgánumoknak se Franciaországban, se külföl-dön, és tiltsák le az internetes publikálást.

„Szemforgató”

A hetilap ügyvédje, Delphine Pando szemforgatónak nevezte a kérelmet, mondván, hogy „az újranyomás megtiltása egyenlő a visszavonással”. A jogi képviselő arra is felhívta a figyelmet, hogy egy bulvárlap az exkluzív közlés jogát csak egy adott időre vásárolja meg, a további publikálás joga azonban a fotósnál, illetve az őt alkalmazó fotóügynökségnél marad. A hercegi pár hétfőn kártérítési eljárást is indított Franciaországban ismeretlen tettes ellen, amiért megsértették a hercegnő magánélethez fűződő jogait. Az ügyben kedden előzetes eljárást indított a nanterre-i ügyészség. A pár ügyvédje szerint Vilmos és Katalin azt szeretné, hogy a Closer mellett nyomozás induljon a képeket készítő lesifotós(ok) ellen is.

Menesztették a főszerkesztőt

Felfüggesztették állásából az Irish Daily Star ír napilap főszerkesztőjét, aki azt a döntést hozta, hogy az újság leközli a Vilmos herceg feleségéről, Katalin hercegnőről készült félmeztelen lesifotókat. A lap egyik tulajdonosa, az Independent News and Media hétfőn bejelentette, hogy felfüggesztette Michael O'Kane-t, és belső vizsgálatot rendelt el az ügyben. Az újság szombati — Nagy-Britanniában nem kapható — kiadásában hozott le néhány képet a cambridge-i hercegnő francia vakációja alatt készült több száz felvételből. A fotókat először a francia Closer bulvármagazin közölte.

Alan Shatter ír igazságügyi miniszter felvetette, hogy az ügy miatt ismét előveszik az ír magánéleti törvény tervezetét, amelyet korábban félretettek. Mint fogalmazott: az ország egyes médiumai nem tudnak különbséget tenni az „érzéki érdekek és a közérdek” között.

Cookie