×
2020. 09 27.
Vasárnap
Adalbert
10 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Sport

Kató Zsófia és Mácska Ádám aranyérmesek Derecskén

2012.10.15 - 14:04
Megosztás:
Kató Zsófia és Mácska Ádám aranyérmesek Derecskén

Négy éremmel tértek haza a magyarországi Derecskéről a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívói, az Olimpici Grand Prix idénynyitó fordulójáról.

 

Két arany és ugyanennyi bronzérem a Szatmárnémeti SK párbajtőrvívóinak a mérlege a Magyar Vívó Szövetség égisze alatt zajló Olimpici Grand Prix nemzetközi körverseny idénynyitó fordulójában, a Debrecen melletti Derecskén.

A Csiszár Ferenc, Nagy Lehel edzőpáros összesen 23 sportolót nevezett a három napos megmérettetésre. A gyerek korosztályban, a vándorserleg tavalyi győztese, Mácska Ádám idén sem adta alább, és fölényesen nyerte a fiúk küzdelmeit, míg a lányoknál Pfeifer Melany a harmadik helyen zárt. Utóbbi egyébként a legjobb négy közé jutásért vívott asszóban csapattársát, Pallai Amarilliszt verte, így az 5. helyen is szatmári vívó végzett.

Mácska másnap az „idősebb” fiúk között, az újonc korosztályban a 6, Pfeifer pedig a 8. helyen zárt. A fiúk versenyében Szép Márton és Szilágyi Péter a legjobb nyolc közé jutásért rendezett asszót vesztették el.

A törpici kategóriában Kató Zsófia tarolt, és a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg csapattársai, Szabó Boglárka és Kis Asztrid a legjobb tizenhat között fejezték be a versenyt. A fiúknál Lázin Ruben bronzéremmel tért haza.

Cookie