×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Keddtől újra kezelnek Covid-betegeket a bukaresti moduláris kórházban

2021.10.11 - 08:57
Megosztás:
Keddtől újra kezelnek Covid-betegeket a bukaresti moduláris kórházban
Fotó: Agerpres
Kedden szállítják át az első száz koronavírusos beteget a bukaresti Victor Babeş Járványkórház külső részlegeként korábban létrehozott moduláris kórházba - közölte vasárnap a Facebook-oldalán Florin Cîţu kormányfő.

A főváros Pipera negyedében felépített létesítményben tavaly májustól idén januárig kezeltek Covid-betegeket. Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter ezen a héten bejelentette, hogy a járványhelyzet súlyosbodása miatt hamarosan újranyitják.

Florin Cîţu közölte, vasárnap meglátogatta a moduláris kórházat, mert meg akart győződni arról, hogy mielőbb készen fog állni a betegek fogadására. Tájékoztatása szerint két hét múlva már 374 oxigénre szoruló pácienst tudnak majd kezelni a létesítményben, ami jelentősen csökkenti majd a kórházakra nehezedő nyomást.

A moduláris kórházat vasárnap felkereste Raed Arafat belügyi államtitkár is, aki a sajtónak megerősítette: keddtől már beutalják az első betegeket. Közölte, hogy az uniós polgári védelmi mechanizmus révén Romániába érkező oxigénkoncentrátorokat is ehhez a létesítményhez irányítják. 

AGERPRES

Szatmár megye a második a régióban
A régióban Szatmár megye jegyzi a második legalacsonyabb fertőzöttségi indexet, s a hétvégén hosszú hetekre, hónapokra visszamenően most regisztrálták a legkevesebb friss fertőzöttet.
GCS: 1377 új fertőzést igazoltak, 106 Covid-beteg halálát regisztrálták
A Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS) vasárnapi közlése szerint az utóbbi 24 órában 1377 személyt diagnosztizáltak SARS-CoV-2-fertőzéssel; ugyanakkor 106 koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetet regisztráltak, ezek közül 19 korábban következett be.
Koronavírusban pusztult el a Bükkben befogott szervál
Koronavírus-fertőzésben pénteken elpusztult a Bükkben befogott és a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére kedden este beszállított szervál - közölte az állatkert szombaton az MTI-vel.
Cookie