×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Kedvező lakásbérlés fiatal pároknak, családoknak

2021.09.26 - 10:08
Megosztás:
Kedvező lakásbérlés fiatal pároknak, családoknak
A Hans Lindner Alapítvány újra kedvező lakásbérlési lehetőséget ajánl fiatal pároknak, családoknak. Az ajánlat azoknak szól, akik most telepednek le Szatmárnémetiben, és itt van munkahelyük.

A meghirdetett pályázati kiírás szerint előnyt jelent, ha a fiatalok a mezőgazdaságban vagy az élemiszergyártásban dolgoznak. Az alapítvány által erre a célra szánt, kétszobás lakások egyike megüresedett, ezért megpályázható. A pályázás előbb írásban történik, űrlapot igényelni az alapítvány titkárságán lehet, illetve letölthető a honlapjáról is. Az űrlap kitöltésével a pályázók bemutatják személyes terveiket, melyek nemcsak a pályázási feltételek teljesítését kell hogy tartalmazzák, hanem olyan érveket is, amelyek arról győzik meg az elbírálókat, hogy a kedvezményes bérlés egyértelműen előrelépést hoz az életükben. A beérkezett pályázatokat az alapítvány értékeli, a legtöbb pontot elérőket személyes beszélgetésre hívják, melyet végső döntés követ. A lakások önellátó rendszerben működnek, a fiatalok önmagukról kell hogy gondoskodjanak. A lakásbérlési időtartam 1 év lehet, illetve meghosszabbítható még egy évvel, amennyiben a bérlőknek sikerül egy év elteltével előrelépést felmutatniuk. Pályázatpontok gyűjthetők, amennyiben a pályakezdő fiatal házaspár tagjai munkaszerződéssel rendelkeznek, agrárszakmában dolgoznak, vagy rövidesen abban helyezkednek el, az életkoruk nem haladja meg a 35 évet, már van gyermek a családban, tudják igazolni jövedelmüket (képesek az albérletet és közműdíjakat fizetni), fel tudnak vázolni konkrét pénzügyi terveket (hogyan takarékoskodnak, milyen céllal), terveznek továbbtanulni (önfejlesztési tervek bemutatása), más releváns, személyes terveket is be tudnak mutatni, és tervezik konyhakert kialakítását és művelését a bérlendő ingatlan kertjében. A szociális háttér és az aktuális élettér leírása is szükséges. A pályázatok leadási határideje: október 1. Bővebb információkkal a Hans Lindner Alapítvány székhelyén (Szatmárnémeti, Ceahlăului utca 38. szám) vagy a 0261.715.136-os telefonszámon szolgálnak. Kapcsolattartó: Kodra Levente, mobiltelefonszáma: 0754.436.243. E-mail: office@fundatiahanslindner.ro.


Szilágyi Kinga

 

Booze: szatmárnémeti italkereskedés minden pénztárcának
Az italbolt sem választékban, sem kedvezményekben nem marad alul: aki a Szatmári Friss Újság november 26-ai számában megjelent kedvezménykuponnal megy vásárolni, tíz százalék kedvezményt kap, bármelyik italt is szán az ünnepi asztalra.
Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Cookie