×
2021. 10 18.
Hétfő
Lukács
13 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.27 RON
100HUF = 1.37 RON
Szatmárnémeti

Kefírrel öntötték nyakon Avram Iancut

2021.09.07 - 11:16
Megosztás:
Kefírrel öntötték nyakon Avram Iancut
Fotó: Ciprian Batea
Vasárnap reggelre ismeretlen tettesek megrongálták Avram Iancu szatmárnémeti, új központban található mellszobrát — gyorsan kiderült, hogy a szoborra öntött fehér folyadék nem festék vagy valami más, nehezen eltávolítható anyag, hanem egyszerű kefír, ám ennek ellenére a tett felháborította a megyeközpont polgármesterét.

„Mindenfajta rongálás elfogadhatatlan és elítélendő — különösen a köztéri szobrok esetében, függetlenül attól, hogy milyen nemzetiségű személyt ábrázolnak. Gondoljunk csak bele: nekünk hogy esne, ha valamelyik magyar költő vagy történelmi személyiség szobrára öntenének akár csak kefírt? Vagy idézzük fel az érzést, amikor a 'nemzet napszámosának' szobortalapzatát firkálták össze! A rongálás ellen mindig határozottan felléptünk és fellépünk, most is megtettük a megfelelő lépéseket, és biztos vagyok benne, hogy a térfigyelő kamerák felvételeinek köszönhetően a kompetens szervek gyorsan azonosítják és felelősségre vonják az elkövetőt/elkövetőket” — mondta megkeresésünkre Kereskényi Gábor szatmárnémeti polgármester. 

Faszerkezetes Mercedes a retroparádén
Nyolcvannál is több veteránautó-tulajdonos vett részt a szombati szatmárnémeti retroexpón. Délig voltak kint a főtéren a patinás járgányok, délután klubtalálkozóra vitték azokat Sándorhomokra.
Megnyílt az Őszi szalon!
Október 14 és december 15 között tekinthetőek meg a szatmárnémeti polgármesteri hivatal földszinti kiállítótermében az Őszi szalon kiállítás művei. A belépés ingyenes.
Betekintést nyerhetünk a  restaurátorok munkájába
A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlegén nyílt meg tegnap a múzeum Regionális Restaurálási Laboratóriumának kiállítása.
Cookie