×
2020. 05 26.
Kedd
Fülöp, Evelin
16 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.38 RON
Helyi érték

Kegyetlenül nehéz időszak ez, amíg elkészül a mű

2020.04.08 - 16:43
Megosztás :
 • Kegyetlenül nehéz időszak ez, amíg elkészül a mű
  „Annyira érzem, hogy megváltozik minden!” Bizakodó lelkesedéssel robbant ki Lindából ez a reményteljes mondat. Igen, a színházban, egy sorsfordítónak ígérkező esemény előtt. Mert kapaszkodni egy kis fénysugárba is lehet a boldogság reményében.

  Mondtam én önfeledten ezt, a pillanat igazában bízva. És játszottuk komolyan, hittel a játékot, a színpadi csodáért várva az igazi örömöt. És a játék végén valóban megváltozott minden, de nem örömmé.

  Március 13-án mutattuk be Arthur Miller Az ügynök halála című darabját, melyet mindnyájan különleges izgalommal vártunk. Nem lehetett igazán ünnepelni, együtt, a megszokott módon. Változott a helyzet, és amit csak sejtettünk, bekövetkezett. Megváltozott a megszokott ritmusa az életünknek, kicsit rosszabb lett. Becsuktuk az öltöző ajtaját, kiléptünk a bizonytalan, tanácstalan világba, és félve motyogtuk, hogy most… megváltozik minden. Napról napra egyre jobban aggódunk gyermekeinkért, szeretteinkért, barátainkért, és egyre többször érezzük, most már teljes bizonyossággal, hogy tragikusan megváltozik minden, amit eddig viszonylag biztonságosnak éreztünk, éltünk.

  Megváltozik a hit, a remény, a szeretet? Megváltozik. Egyre többször érezni, és nem feltétlenül teljesen hitehagyottan, reménytelenül, szeretetlenül. Most próbára tetettünk az élet színpadán. Kegyetlenül nehéz időszak ez, amíg elkészül a mű. Fájdalmas kínok és veszteségek árán, de a végén erőteljes hittel, erőt adó bizakodással és önfeláldozó szeretettel kell suttognunk, kiáltanunk, ordítanunk mindnyájunknak: „Annyira érzem, hogy megváltozik minden!”

  Kovács Éva színművész,

  a Harag György Társulat tagja

  Cookie