×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Belföld

Kelemen: Cioloşnak nem sikerült helyreállítania a minimális bizalmat, ami lehetővé tette volna a koalíció újraalakítását

2021.10.15 - 16:17
Megosztás:
Kelemen: Cioloşnak nem sikerült helyreállítania a minimális bizalmat, ami lehetővé tette volna a koalíció újraalakítását
Dacian Cioloş miniszterelnök-jelöltnek nem sikerült helyreállítania azt a minimális bizalmat, ami lehetővé tette volna a PNL-USR-RMDSZ-koalíció újraalakítását - jelentette ki pénteken Kelemen Hunor.

Az RMDSZ elnöke szerint jelen helyzetben három lehetősége maradt az USR elnökének: vagy visszaadja a megbízatást az államelnöknek, vagy a kormánybuktatáshoz összehozott PSD-USR-AUR szövetséggel alakít kormányt, vagy egyszínű USR-kormányhoz kéri a parlament támogatását.

"Az RMDSZ továbbra is azon az állásponton van, hogy a hatalmi technikai taktikázások helyett a társadalom valós problémáira figyelve mielőbb egy olyan kormány beiktatására van szükség, amely rövidtávon kizárólag a járványügyi problémákra, az energiaárak okozta gondok orvoslására és a jövő évi költségvetés elkészítésére koncentrál" - fogalmazott Kelemen egy Facebook-bejegyzésben.

A szövetségi elnök hozzátette, a politika számukra "mindenekelőtt szolgálat, a közjó keresése és képviselete, az emberek életének biztonságossá tétele és az életfeltételek javítása".

"Ezeket az elveket követve képviseljük a kormányzati munkánkkal a romániai magyar közösséget és minden romániai polgárt, amíg lehetőségünk van rá" - zárta bejegyzését Kelemen Hunor.
AGERPRES

Kelemen Hunor: egészségügyi és oktatási beruházásokra fordítanánk a szolidaritási adóból befolyó összegeket
Egészségügyi és oktatási beruházásokra fordítanák az RMDSZ által szorgalmazott szolidaritási adóból befolyó összegeket - jelentette ki kedd este Kelemen Hunor.
Ciucă: a fertőzési rátától függ, hogy milyen járványügyi szabályok lesznek érvényben az év végi ünnepeken
Szerdai ülésén elfogadja a kormány az országos vészhelyzeti bizottság által bejelentett új határátlépési szabályzatot - közölte kedden a miniszterelnök.
Csoma Botond: az alkotmányban államalkotó tényezőkként kellene meghatározni a nemzeti kisebbségeket
Az RMDSZ képviselőházi frakcióvezetője szerint az alkotmányt úgy kellene módosítani, hogy Románia államformája parlamenti köztársaság legyen, és az alaptörvényben államalkotó tényezőkként kellene meghatározni a nemzeti kisebbségeket.
Cookie