×
2020. 05 28.
Csütörtök
Emil, Csanád
9 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Belföld

Kelemen: Köszönjük a bizalmat; erős hangunk lesz az EP-ben

2019.05.27 - 06:42
Megosztás :
 • Kelemen: Köszönjük a bizalmat; erős hangunk lesz az EP-ben

  Az exit poll eredmények azt jelzik, hogy a romániai magyarságnak erős hangja lesz az Európai Parlamentben - jelentette ki Kelemen Hunor szövetségi elnök a vasárnapi urnazárást követően, hozzátéve, határozott, kiegyensúlyozott álláspontot fognak képviselni a következő öt évben is: továbbvisszik az őshonos kisebbségek védelmének útépítését és beleszólnak az Unió reformjába.

  Kelemen rámutatott: ha az exit poll eredményeket a szavazatszámlálás is visszaigazolja, 440 és 460 ezer között lehet a szövetségre leadott voksok száma. 'Ezt egy nagyon jó eredménynek tartjuk. Legutóbb a 2016-os parlamenti választáson értünk el hasonló eredményt, ami jóval több, mint 2014-ben, az európai parlamenti választáson' - idézi az elnököt a szövetség közleménye.

   

  Kelemen Hunor köszönetet mondott mindazoknak, akik az RMDSZ-re szavaztak és támogatták a szövetséget. 'Köszönjük azoknak, akik bizalmukkal felénk fordultak, hiszen ez egy nagyon nehéz választás volt, magas részvétellel. Köszönjük, hogy az elmúlt hónapokban egy-egy kézfogással vagy egy-egy mondattal biztattak' - fogalmazott.

   

  A szövetségi elnök kijelentette: az Uniónak változnia kell, az Unió változni fog. 'Szükség van arra, hogy az etnikai őshonos kisebbségeknek védelmet nyújtson. De legalább ennyire szükség van arra, hogy növekedjen a jólét, biztonságban legyenek az emberek. Bízunk benne, hogy meghallják a hangunkat, és találunk szövetségeseket az Európai Unióban is. Építjük az utat, ahogy eddig tettük, mert erre van szükség ahhoz, hogy biztonságban, gazdasági jólétet tervezve, az etnikai identitásunkat megőrizve élhessünk szülőföldünkön' - nyomatékosította. AGERPRES/(szerkesztő: LIBEG Zsuzsanna)

  Cookie