×
2020. 08 12.
Szerda
Klára
18 °C
Derült
1EUR = 4.83 RON
1USD = 4.10 RON
100HUF = 1.40 RON
Sport

Kérdőjeles a verseny jövője

2019.11.17 - 10:02
Megosztás:
 • Kérdőjeles a verseny jövője

  Elkeseredett Seletye Dávid versenyigazgató azért, mert egyes pilóták sportszerűtlenül viselkedtek a Rally Spint most véget ért idényében. Februárban dőlhet el, hogy folyatják-e a 14 éves hagyományt.

  Egyes versenyzők sportszerűtlen hozzáállása kissé belerondított a Rally Sprint nemzetközi autós ügyességi és gyorsasági verseny tizennegyedik kiírásának idényzáró eseménysorozatába. Sokan ugyanis nem tették tiszteletüket a szombati, záró futamon, és az ezt követő ünnepi bajnoki díjkiosztón sem voltak ott. Ez csak pont volt az „i”-re a szervezők számára is. Seletye Dávid versenyigazgató érthető módon kissé keserű szájízzel nyilatkozott erről az idényről, amely egy bojkottkísérlettel kezdődött, és egyesek sportszerűtlen megnyilvánulásával zárult.

  „Sajnálom, hogy egyesek így értékelik erőfeszítéseinket, munkánkat. Februárban lesz egy gyűlésünk a pilótákkal, ahol terítékre kerül ennek a versenynek is a jövője. Én szeretném folytatni, hiszen ez lehet egy olyan lehetőség, ahol zárt pályán, biztonságos körülmények között kiereszthetjük a gőzt és kiélhetjük versenyzési vágyainkat. Sajnos, majdnem napi rendszerességgel hallunk olyan balesetekről, ahol fiatalok versenypályával tévesztik össze a közutakat” — mondta sajnálkozva lapunknak Seletye, aki a Román Autóklub (ACR) és az Auto-Karting Rider’s SK támogatásával tizennegyedik éve szervezi meg idén a Rally Sprint bajnokságot. Az ünnepségen egyébként csak azok vehették át a bajnoki érmeiket, akik jelen voltak az ünnepségen, utólag nem oszt trófeákat Seletye.

  A csalódásokon túl viszont pozitív kiértékelése is volt az idénynek, hiszen ebben az évben összese 113 junior, női, férfi, kezdő vagy haladó pilóta állt rajthoz az 5. forduló során. A 4x4-es kategóriában több autóra számított Seletye, azonban a haladó pilóták egyes kategóriáiban sokan voltak, szoros versenyek zajlottak. „Ez az idény is balesetmentesen zárult” — hangsúlyozta a versenyigazgató, aki elismételte, hogy a verseny jövőjével kapcsolatosan csak a 2020-as esztendő elején tud majd nyilatkozni.

  Rally Sprint, összetett táblázat

  Junior

  1. Balog Dominik (Szatmárnémeti, Honda), 2. Tudor Pal (Kolozsvár, Opel Corsa), 3. Tóth Darius (Szatmárnémeti, Mazda).

  Kezdők, 1. osztály

  1. Raul Pal (Kolozsvár, Opel Corsa), 2. Liviu Moldovan (Nagybánya, MG ZR-2003), 3. Ábrahám János (Madarász, Nissan Micra).

  Kezdők, 2. osztály

  1. Filip Mihály (Nagybánya, Peugeot 306), 2. Marius Sopoian (Szinérváralja, Toyoya Celica), 3. Petrás Ervin (Szatmárnémeti, BMW E36).

  Haladók, 1. osztály

  1. Kui Ferenc (Szatmárnémeti, Honda CRX), 2. Kis-Kasza Szilárd (Szatmárnémeti, Renault Megane), 3. Vajda Zsolt (Szatmárnémeti, Suzuki Swift).

  Haladók, 2. osztály

  1. Nagy Attila (Nagybánya, Opel Astra), 2. Cristian Majercsak (Felsőbánya, Opel Astra), 3. Alexandru Samoilă (Nagybánya, Opel Corsa).

  Haladók, 3. osztály

  1. Florin Ștecka (Szatmárnémeti, BMW 318), 2. Cătălin Farcău (Szatmárnémeti, BMW 325), 3. Gindele Emerich (Nagykároly, BMW).

  Haladók, 4. osztály

  1. Szabó Róbert (Zilah, Subaru Impreza), 2. Nicu Sabo (Szatmárnémeti, BMW), 3. Vlad Gâlgău (Zilah, Audi A3).

  Nyílt verseny

  1. Szabó Róbert, 2. Florin Ștecka, 3. Gindele Emerich.

  Pesek Attila

  Fotó: Florin Mureșan

  Cookie