×
2020. 05 25.
Hétfő
Orbán
8 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.44 RON
100HUF = 1.39 RON
Vidék

Keresztyén ifjú a nagyvilágban

2013.07.19 - 09:01
Megosztás :
 • Keresztyén ifjú a nagyvilágban

  Hetven fiatal vesz részt a Nagykárolyi Református Egyházmegye által szervezett ifjúsági táborban, melynek helyszíne a hadadi Dégenfeld központ. A résztvevők 70%-a visszatérő táborozó.

   

  A Nagykárolyi Református Egyházmegye ifjúsági tábora július 15. és 20. között zajlik Hadadon, a Dégenfeld Egyházi, Oktatási és Művelődési Központban, a táborban az egyházmegye gyülekezeteiből 70 ifjú vesz részt, tájékoztatott Nagy Róbert főszervező, az egyházmegye ifjúsági előadója. A lelkipásztor elmondta, az 1989-es forradalmat követően minden évben megszervezik az ifjúsági tábort. Az első években a Szatmári- és a Nagykárolyi Egyházmegye közösen szervezte meg az ifjak táboroztatását, aztán úgy döntöttek, hogy külön-külön tartják meg az IKE-tábort. Az ifjak körében töretlenül nagy népszerűségnek örvend a keresztyén ifjúsági tábor, bár most zajlik egy generációváltás a táborozók között. A frissen konfirmáltak most kapcsolódnak be az egyházi életbe, míg a líceumi korba került ifjak kikerülnek onnan. A most táborozó gyerekek 70 százaléka már a tavalyi táborban is részt vett, így közös ismerősökként köszöntötték egymást, magyarázta a lelkipásztor.Az idei évi tábor vezérfonala a Keresztyén ifjú a világban gondolat, e köré építették az egész hét tematikáját. A főszervező elmondta, minden nap más és más bibliai igét olvasnak fel a lelkipásztorok az áhítatok alkalmával, mellyel ráhangolódnak a közös bibliaórákra, ahol szóba kerül a fiatalok hite és a baráti kapcsolatok.

  A hét során feldolgozzák a csalódás témakörét is, hiszen ezen minden ifjú átesik, magyarázta Nagy Róbert, aki ugyanakkor azt is elmondta, hogy délutánonként szabadtéri csapatjátékok zajlanak, esténként pedig különböző ügyességi vetélkedőket szerveznek, szintén csapatok számára. Az idei évben, premierként, air soft bemutatóra is sor került, melyet a táborozók nagyon élveztek. Az ifjúsági tábor zárónapján, szombaton záró istentisztelettel és a csapatversenyek eredményhirdetésével ér véget az IKE-tábor. Az ifjúsági tábor megszervezésébe az egyházmegye lelkészei mellett a Kolozsvárról és a Sárospatakról érkezett teológusok — helyi kötődéssel rendelkeznek — is bekapcsolódtak.

   

  Cookie