×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
4 °C
Gyenge szitálás lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Kérik vissza a szatmárnémeti régi strandot

2021.08.27 - 11:41
Megosztás:
Kérik vissza a szatmárnémeti régi strandot
Pártoló és ellenzéki tanácsosok egyaránt megszavazták tegnap a szatmárnémeti ülésen: vissza akarja venni a város a most Nord-Vest Termal Parc néven futó, Szamos-parti régi strandot.

Villámgyors munkát végzett a strandot koncesszióba adó 2008-as szerződés átvizsgálásával megbízott városi bizottság, és mostanra konkrét javaslattal is előállt: nincs mit húzni-halasztani, rossz gazda kezében van, így vissza kell venni a strandot a Beny Alex Kft.-től.
A városvezetés elő is terjesztette a bizottság javaslatát a tegnapi ülésen, s egyhangúan szavaztak a tanácsosok, felhatalmazva ezzel a polgármestert, hogy járja el, hogy újra 100 százalékban városi tulajdonban legyen a régi strand. Az ügyhöz szavazás előtt Ciprian Crăciun (PSD) szólt hozzá, aki úgy értékelt: amilyen régi a szerződés, olyannyira fura, helyeselte a bizottság szerződésbontásról szóló végkövetkeztetését.

Perek itt is, ott is

A szavazás után Ressler Ştefan, a tanács jogi bizottságának elnöke beszélt lapunk számára az eset kulisszatitkairól. Tudomása szerint a tulajdonos azzal fenyegetőzik, hogy nem fogja átadni a városnak a létesítményt, illetve hogy 25 millió lejt fog kérni a várostól azért, hogy elfogadja a szerződésbontást. A város azt az álláspontot fogja képviselni, hogy a strand átadás-átvétele történjen meg azonnal akkor is, ha a felek perre mennek. Ha a terület mostani használója ebbe nem egyezik bele, hanem húzni kezdi az időt, akkor a város fog perelni, és nemcsak az üzemeltetés hiánya miatti jövedelemkiesés címén, hanem eszmei károkozás miatt is, amit nemcsak a város mint intézmény, hanem a város lakói is elszenvedtek és elszenvednek az átadás késlekedése miatt, azért, mert nem jutnak hozzá a strand nyújtotta üdülési, kikapcsolódási közszolgáltatáshoz. A károkozás mértékét szakértőnek kell majd meghatároznia, tette még hozzá Ressler, mint ahogy a távolabbi jövő ügye lesz az is, hogy a város egyedül üzemelteti-e majd a strandot, vagy megint társul valakivel.

Orvosi gép és iskolapénz

Támogatásról is szavaztak tegnap a tanácsosok. Módosították a költségvetést annak érdekében, hogy négyszázezer lejből nőgyógyászati rákszűrő gépet vásárolhasson a város a kórháznak. Különböző iskolák 500 ezer lejes kiegészítést kapnak, hogy legyen miből fedezzék a nyár folyamán felmerült vagy korábban elkezdett munkákban megjelent költségvetés-eltéréseket, és ugyanilyen célra bölcsődéknek 50 ezer lejt fog utalni nemsokára a városi főkönyvelő. A segítség meg lett szavazva, bár az USR három városi tanácsosa tartózkodott ennek elfogadásától.


Princz Csaba

 

Több ösztöndíj az iskolásoknak
A szatmárnémeti tanács döntés értelmében 7 teljesítményalapú ösztöndíj, 2955 érdemösztöndíj, 15 tanulmányi ösztöndíj és 516 szociális ösztöndíj kerül kiosztásra idén.
Megint odaadták a telket
Harmadjára szavaz a szatmárnémeti tanács a Országos Beruházási Vállalat (CNI) uszodaépítése ügyében, március és október után megint napirenden volt ez a terv a mostani, novemberi tanácsülésen.
Advent: az utolsó méterek
Szinte minden készen áll egy hangulatos karácsonyváróhoz Szatmárnémetiben. Helyükön a vásári faházak, fent lógnak a fákon a LED-ek, az oszlopokon a fényfüzérek, készül az óriási adventi koszorú.
Cookie