×
2020. 10 28.
Szerda
Simon, Szimonetta
10 °C
Borult idő
1EUR = 4.87 RON
1USD = 4.13 RON
100HUF = 1.33 RON
Nagykároly

Később viszik el a kerti hulladékot Nagykárolyban

2020.10.16 - 12:34
Megosztás:
Később viszik el  a kerti hulladékot Nagykárolyban
A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal keretében működő Helyi Közterület-fenntartó Igazgatóság munkatársai tájékoztatják a nagykárolyi lakosokat, hogy az udvarokról, kertekből származó őszi zöldhulladékot megváltozott időpontban, október 19. helyett csak november 9-től kezdik elszállítani.

Az ágakat, lombokat kötegelve, míg a faleveleket zsákokban helyezhetik ki a ház elé a nagykárolyiak. A kerti hulladékok közterületeken végzett elszállítását célzó munkálat október második felében zajlik, a munkát Nagykároly egész területén végzik majd. Első szakaszban a 25 Octombrie utca Nagyvárad felé vezető szakaszán, illetve az ebben a zónában található mellékutcákon történik, majd ezt követi a város többi része. Az igazgatóság munkatársai kihangsúlyozták, hogy mindazok, akik az elszállítást követően helyezik ki a kerti hulladékokat a város közterületeire, a vonatkozó törvényi szabályozásoknak megfelelő mértékű bírságolásban részesülnek.

E-hulladék-gyűjtés  Szatmárnémetiben
Október 26-ig tartó akciót indít az elektronikai hulladékok újrahasznosításának világnapja alkalmából a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a RoRec Egyesület.
Tart az adománygyűjtés Alessia megsegítésére
Kilenc hete folyik a gyűjtés Curcă Alessia Lăcrămioara számára, aki szintén SMA-1 nevezetű betegségben szenved, mint Noel, az az érkörtvélyesi kisfú, aki nemrég kapta meg a kezelést Budapesten.
Elektronikaihulladék-gyűjtés
A Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint elektronikaihulladék-gyűjtést tartanak a városban szeptember 18–19-én.
Cookie