×
2021. 12 05.
Vasárnap
Vilma
0 °C
Borult idő
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.36 RON
Szatmárnémeti

Készenléti állapotban az ANAF

2020.05.28 - 07:19
Megosztás:
Készenléti állapotban az ANAF
Továbbra is fokozott egészségvédelmi rendelkezések vannak érvényben az országos adóhivatal épületeiben; a betérőknek írásban kell nyilatkozniuk, hogy vannak-e a tüneteik, jártak-e a külföldön.

Közleményt adott ki az Országos Adóügynökség (ANAF), amiben arról ír, hogy az adóhivatalokban érvényben maradnak a speciális egészségvédelmi intézkedések a vészhelyzet idejére is, és hogy mire készüljenek a céges adóikat befizetni szándékozók, akiknek az ügyfélfogadó terekben akad dolguk.

Gyakori fertőtlenítés

Csak maszkkal lehet bemenni az ANAF-helyiségekbe, a kesztyű viselése opcionális, de a bejáratoknál elhelyezett kézfertőtlenítőket használni kell. Orr- és szájvédő az alkalmazottakon is lesz, illetve nekik is lehetőségük van arra, hogy az ügyfélablak elhagyása nélkül tudják fertőtleníteni a kezüket és az ügyfélpultot. A takarítószemélyzet megbízást kapott, hogy az ügyfélteret és a kintről érkezők által gyakran használt felületeket naponta többször is fertőtlenítse, fogantyúk, korlátok, kilincsek vannak naponta többször is mentesítve. Heti rendszerességgel tisztítják a légcserélő berendezések járatait, és fertőtlenítik a légkondicionáló berendezéseket is.

Nyilatkozat

A szatmárnémeti ANAF-nál nagyon vigyáznak az alkalmazottak egészségére. Ide csak úgy lehet bemenni, ha az ügyfél előbb saját felelősségre írásban nyilatkozik egy formanyomtatvány kitöltésével, hogy nincsenek tünetei, és nem járt az utóbbi két hétben külföldön, főleg nem vírusügyileg vörös zónához tartozó országban.

Munkaprogram

A fertőzés szempontjából minél kevésbé való veszélyeztetés érdekében a legtöbb ANAF-székházban és hamarosan a szatmárnémetiben is lesz külön erre a célra ideiglenesen létrehozott ügyfélfogadó szoba, és meg lesz szervezve, hogy külön kijáraton érkezhessenek és távozhassanak az ügyfelek.

Módosították az alkalmazottak munkaprogramját, ami az ügyfélfogadás megszokott rendjét nem érinti: eltérő időpontokban járnak be dolgozni az adóhivatali alkalmazottak, majd délután haza is, hogy minél kevésbé terheljék a tömegközlekedést, és elkerülhető legyen, hogy az épületen belüli helyiségekben sokan legyenek egyszerre.

Utazásstop

Az ANAF belső ügyeiről szóló megbeszélések, tárgyalások online, videokonferencia keretében zajlanak, nincsenek kiszállások, az adóhivatali dolgozók ebben az időben nem szerveznek kiutazásokat a településekről, ahol dolgoznak. Akinek olyan a munkája, otthonról végzi.

Princz Csaba

 

Képzőművészeti kiállítás nyílt Szatmárnémetiben
A Képzőművészek Országos Egyesülete Szatmár megyei fiókszervezetének szervezésében nyílt meg tegnap az ez évi utolsó tárlat.
Alakul a város legnagyobb parkja
Technikai okok miatt és a minőség érdekében határidő-hosszabbítást kért a kivitelező, hiszen füvesíteni, játszóteret gumírozott védőburkolattal ellátni csak adott időjárási viszonyok között lehet.
Különleges, egyedülálló múzeum
Távolról sem megszokott, közösségi térként is működő múzeum készül, amelynek keretében 6000 négyzetméteres, központi ingatlant és területet kapnak vissza rendbe téve a szatmáriak.
Cookie