×
2021. 11 29.
Hétfő
Taksony
6 °C
Gyenge eső lehetséges
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.39 RON
100HUF = 1.34 RON
Egészség

Készítsük fel bőrünket a télre

2012.10.09 - 11:25
Megosztás:
Készítsük fel bőrünket a télre

Ahogy a nyár elmúltával megváltozik a természet, úgy a bőrünk is más ápolást igényel az ősz beköszöntével.

 

Több tápláló anyagra van szüksége és óvni kell a hűvösebb időjárás viszontagságaitól. Ősszel elengedhetetlenül fontos, hogy megfelelően hidratáljuk a bőrünket, hiszen a hűvös, szeles időjárás könnyen kiszáríthatja. A dehidratációt tovább fokozza a fűtött helyiségek száraz levegője. Ezért a könnyed nyári arckrémet és testápolót cseréljük le zsírosabb és táplálóbb állagúakra.

Hidratálás belsőleg is

Ahhoz, hogy bőrünk kellően hidratált legyen, nem elég kívülről ápolni, belülről is pótolni kell a szükséges folyadékot. Ezért igyunk sok vizet, lehetőleg ásványvizet, ami létfontosságú vitaminokhoz juttatja a bőrt, hogy az minél szebben tündököljön. A víz jó tulajdonsága, hogy kimossa a mérgeket a szervezetből, így elősegíti az egészséges bőr kialakulását. Igyunk meg naponta legalább 1,5 litert a megfelelő hidratálás érdekében!

 

Válasszuk a bőrünknek megfelelő hidratálót: ha zsíros, normál, vagy kombinált a bőrünk, használjunk könnyebb, olajmentes terméket. A száraz bőr extra törődést igényel, tehát ha ez a helyzet akkor, sűrűbb állagú krém alapú terméket válasszunk. Fontos, hogy legalább kétszer egy nap (reggel és este) használjunk hidratálót. Ne felejtsük el óvni a testünket is – használjunk testápolót a nedves bőrünkön a fürdés után.

 

Télen is fontos, hogy hetente legalább egyszer használjunk egy jó minőségű, de egyszerű bőrradírt. A hideg időben gyorsabban kiszárad a bőr, így nem árt a már elhalt felületi hámsejtektől megszabadulni, hogy egész télen élettel teli legyen a bőrünk. Azt se feledjük, hogy a kevesebb néha több. Inkább fordítsunk minden nap 5 percet bőrünkre, mint néha, ha eszünkbe jut, órákat.

Cookie