×
2020. 09 26.
Szombat
Jusztina
20 °C
Borult idő
1EUR = 4.88 RON
1USD = 4.19 RON
100HUF = 1.34 RON
Szatmárnémeti

Készül a Ceetrus lakópark

2019.12.12 - 07:35
Megosztás:
Készül a Ceetrus lakópark

Háromszázötven lakásból álló lakóparkot fog építeni a Ceetrus ingatlanberuházó a szatmárnémeti Károlyi úti Aushopping épületei és a Szamos töltés közé. Májusban kezdhetik az építkezést.

Még tavaly ilyenkor, amikor a most befejezett Aushopping bevásárlópark szatmárnémeti építését bejelentették, szó volt arról, hogy lakóépületeket is fel fognak húzni a Károlyi úti kereskedelmi központnál. Az Aushopping hátánál most még üres a telek, de Adrian Tureanu, az Aushoppingban is érdekelt Ceetrus ingatlankonszern ottani beruházásának felelőse szerint 2020 májusában elkezdhetik az építkezést. Jelenleg az övezeti városrendezési terv (PUZ) engedélyeztetése van folyamatban, de hamarosan sor kerül a második közmeghallgatásra az ügyben, ami után már csak az építési engedély kiadása van hátra az adminisztratív munkából.

Tureanu elmondta még, legkevesebb 350 lakással számolnak, ezeket persze nem egyszerre fogják megépíteni, két-három fázisban fognak ezek megvalósulni. Az épületek legtöbb három emeletesek lesznek a lakások ezekben 1–3 szobásakra vannak méretezve a tervekben. Nem lesznek idejét múltak a lakások, mire az utolsó is kész lesz, a koncepció szerint úgy tervezték ezeket, hogy beosztásuk, kialakításuk és készre munkálásuk akár 2035-ös elvárásoknak is megfeleljenek, ha úgy változnak a trendek, ahogy az ma előrelátható. A földszinteken lesznek kereskedelmi egységek is, de nem egyebek mint egy-egy gyógyszertár, bankfiók, kávézó és hasonlók, olyasmik, amik a közvetlen közelben nincsenek. A beruházó úgy számol, hogy 2–3 évbe telik a munkavégzés, az első lakásokba 2021-től kezdhetnek el beköltözni a tulajdonosaik.

Számtalan hasonló jellegű beruházás indult meg az utóbbi időszakban Szatmárnémetiben, több ezer lakáscélú ingatlan is van különböző kivitelezési stádiumban ma a megyeszékhelyen. Erről a Ceetrus emberei is tudnak, de Tureanu szerint utánaszámoltak a dolgoknak, és úgy ítélik meg, a nagy felhozatal mellett az igény is nagy az új építésű ingatlanok iránt, nem fognak a nyakukon maradni a lakások.

Princz Csaba

 

Cookie