×
2020. 07 13.
Hétfő
Jenő
20 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.29 RON
100HUF = 1.37 RON
Sport

Készülnek a VSK focistái

2018.07.24 - 12:43
Megosztas :
 • Készülnek a VSK focistái

  14 játékossal kezdte meg első hivatalos idényére való felkészülését a VSK Liga 4-es focicsapata. Ritli Zoltán másod- és harmadosztályos rutinnal rendelkező legényeket hívott a csapathoz.

  Többnyire a Pusztadaróci Recoltától és a Tasnádi Unireától szerződött játékosokat a Szatmárnémeti VSK csapata, amely kedd délelőtt megkezdte a felkészülést a klub első labdarúgóidényére. A télen életre hívott szakosztályt az elmúlt hétvégén vette fel tagjai közé a Szatmár Megyei Labdarúgó Egyesület közgyűlése, így hétfőtől hivatalosan is megkezdhette sporttevékenységét a csapat, amely a télen megszűnt Szatmárnémeti FC Olimpia helyét szeretné átvenni.

  Mint ismeretes, a helyi önkormányzat a Szatmárnémeti VSK-Olimpia megnevezést szeretné a csapatnak, viszont az „ősi” szatmári fociklub nevét még nem tudta felvenni a sportigazolványába. Ezért VSK néven neveztek a Liga 4-be, ahol a halálcsoportnak is nevezhető B jelzésű szériába kaptak helyet a Pusztadaróci Recolta, a Bélteki Știința, az Óvári Someșul és a Kismajtényi Crasna mellé.

  Ritli örül a változásnak

  „Nehéz csoportba kerültünk, de én ennek nagyon örülök. Nem félünk a versenyhelyzettől, sőt, örülök annak, hogy erős meccseink lesznek. Ez jót tesz a focinak” — mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Ritli Zoltán, aki a csapat vezetőedzője lesz ebben az idényben. A rutinos szakvezető szerint jót tesz majd a megyei bajnokságnak, hogy az AJF vezetősége lemondott az elitligáról, és kétszintes rendszert dolgozott. ki. „Szerintem jó, hogy háromcsoportos Liga 4 négy lesz. Az elmúlt idény visszavágójában Pusztadarócon voltam edző, és tapasztalhattam, hogy az elitliga nem működött: egy hétvégét játszottunk, másik két három hetet pedig pihentünk. Most, az új rendszerrel szerintem kiegyenlítettebb lett a negyedosztály. Anyagi szempontból is jobb, hiszen a távolságok csökkentésével együtt csökkentek az utazási költségek is” — vélekedett Ritli.

  A VSK legénysége egyébként ezen a héten könnyed edzéseket fog végezni. A jövő hét első négy napján viszont erőnléti alapozás következik a szatmárnémeti Dinamo pályán, Radu Achim atlétika edzővel, augusztus 4-én pedig a Sportlíceum 17 éven aluli legényeivel fogják játszani első barátságos meccsüket. Augusztus 8-án és 11-én megyei negyedosztályos alakulatokkal akarnak újabb felkészülési találkozókat, augusztus 15-én pedig a harmadosztályos Lénárdfalvi ACS vendégei lesznek, 18-án pedig a visszavágót fogják rendezni a barátságos találkozónak az Olimpia-Daniel Prodan Stadionban. A bajnoki idény várhatóan augusztus 25-én fog kezdődni.

  Jelenleg 14 fős játékoskeret áll Ritli Zoltán rendelkezésére, de a létszám még nőhet 3-4 legénnyel. Egy játékos kivételével valamennyinek van másod- vagy harmadosztályos tapasztalata. Öten jöttek a szakvezetővel a Pusztadarócról, négyen pedig a harmadosztályos Tasnádtól.

  Csapatépítés a cél

  „Ez egy új projekt, amelyet a helyi önkormányzat hívott életre. Az a célunk, hogy ide gyűjtsük az összes jó szatmári játékost. Ez az elsődleges célunk, hogy egy ütőképes csapatot építsünk, amelyikkel egy szép, tetszetős focit játszhatunk, hogy visszavonzzuk a fociszerető szatmári közönséget a stadion lelátójára. Menet közben még szeretnénk erősíteni a keretet, és télen fogunk egy vonalat húzni. Meglátjuk, hol állunk akkor a bajnokságban, és annak függvényében fogunk új célokat kitűzni, januárban. Egyelőre egy kiegyenlített keretünk van. Olyan játékosokat hívtunk, akiknek másod-, harmadosztályos rutinjuk van. Szeretnénk hozzájuk felcsatlakoztatni jó képességű negyedosztályos legényeket. Természetesen úgy készítem fel a csapatot, hogy minden meccset megnyerjünk” — folytatta Ritli.

  A Szatmárnémeti VSK egyébként kérni fogja az AJF vezetőségétől, hogy hazai negyedosztályos mérkőzéseit szombaton 12 órától rendezhesse. Ezt megelőzően lépnek majd pályára a 19 évesek, akiket Csik Tibor és Paul Levente fognak felkészíteni. Utóbbi két szakvezető fogja összeállítani a VSK második csapatát is (többnyire tizenéves ifik lesznek ők is), akik vasárnaponként a Liga 5-ös bajnokság meccsein lépnek majd pályára.

  A VSK negyedosztályos csapatának jelenlegi kerete

  Kapusok

  Daniel Oșan (Pusztadaróci Recolta)

  Raul Cherecheș (Tasnádi Unirea)

  Mezőnyjátékosok

  Schwarzkopf István (hazatért; ausztriai alsóbb osztályokban játszott)

  Angelo Simon (Recolta)

  Bogdan Faur (Unirea)

  Flaviu Ionescu (Recolta)

  Nagy Máté (Tiszafüredi VSE – NBIII; a szatmári srác Dacian Nastai edzővel U19-es országos bajnoki elődöntőt játszott a LPS-nél)

  Gabriel Cădar (Unirea)

  Raul Ritli (Recolta)

  Mircea Burdac (Aranyosmeggyesi Dacia)

  Raul Ștef (Unirea)

  Egri Nándor (Recolta)

  Szőlősi Fernando (Lénárdfalvi ACS – a játékos az Unireával kezdte a felkészülést, végül nem egyeztek meg a Liga 3-as alakulattal)

  Vlad Maxim (Avasújvárosi Talna).

  Pesek Attila

  Cookie