×
2020. 08 10.
Hétfő
Lörinc
19 °C
Derült
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.09 RON
100HUF = 1.40 RON
Szatmárnémeti

Készülődés az új tanévre

2019.08.20 - 10:21
Megosztás:
  • Készülődés az új tanévre

    Távértekezletre hívta össze az ország prefektusait Mihai Fifor belügyminiszter és Valer Daniel Breaz ügyvivő tanügyminiszter, amely során arra voltak kíváncsiak, hogyan állnak az egyes megyék a nemsokára kezdődő 2019/2020-as tanév előkészületeivel.

    Az egyeztetésen azt szerették volna megtudni, hogy sikerült-e beszerezniük a tanintézményeknek a szükséges működési engedélyeket, ugyanakkor arra is figyelmeztették a megyék kormánybiztosait, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet arra, hogy minden óvodának és iskolának legyen megfelelő fűtése, és az ingázó diákok szállítására használt kisbuszokat is vessék alá ellenőrzésnek.

    A megbeszélésen Darius Filip, Szatmár megye prefektusa és Călin Durla főtanfelügyelő mellett a prefektusi kollégium tagjai vettek részt. Mint kiderült, Szatmár megyében 14 olyan település van, ahol bár oktatási tevékenység zajlik, még nem sikerült beszerezni az egészségügyi működési engedélyt. A Szatmár Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és a katasztrófavédelem ugyanakkor ezekben a napokban terepmunkát is végez, amelynek keretében tüzetes vizsgálatoknak vetik alá az oktatási intézményeket.

    Cookie