×
2020. 05 27.
Szerda
Hella
18 °C
Borult idő
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.41 RON
100HUF = 1.39 RON
Sport

Két bajnoki érem Magyarországról

2015.10.27 - 14:55
Megosztás :
 • Két bajnoki érem Magyarországról

  Bronzérmet szerzett Magyarország serdülő korosztályos bajnokságában a Nagykárolyi Tapo DK korábbi asztaliteniszezője, Dari Helga.

  A tehetsége sportoló Orosházán, a Pintér Attila I. osztályú serdülő és újonc ranglista emlékverseny egyéni küzdelmeinek főtábláján a 64. kiemeltként kezdett. Európa egyik legnevesebb klubjánál, a Statisztika PSC-nél igazolt nagykárolyi lány két 4–0-s meccs után a negyeddöntőben a torna egyik favoritjával, Harasztovich Fannival került össze. A csapattársak rendkívül kiélezett mérkőzésén Dari Helga két vesztett szettel kezdett, majd egyenlített és átvette a vezetést (3–2), végül Harasztovich nyertes szettje után Helga hozta a mindent eldöntő menetet és győzött 4–3-ra. Ez a meccs sokat kivehetett a nagykárolyi sportolóból: bár remekül kezdődött a Göndör Fanni (Statisztika PSC) elleni elődöntő, a sokkal frissebb klubtárs 0–2-ről felállt és 4–2-re verte Helgát, akit ezáltal a dobogó harmadik fokára szólítottak fel a díjkiosztó ünnepségen.

  A páros versenyben viszont a döntőig menetelt Helga, oldalán klubtársával, Menkő Veronikával. Kanizsai és tolnai ellenfelek legyőzése után az elődöntőben 3–0-ra győzte le Harasztovich-ot, aki az egyéni bajnokkal, a jászkuni Nagypál Mártával az oldalán versenyzett. A fináléban kétszer is egyenlíteni tudtak (1–1, 2–2) a Fule Kata, Drabant Anita páros (Univer-Sport) elleni mérkőzésen, viszont a győzte szett az ellenfélé volt (2–3), így a Dari, Menkő páros a dobogó második fokára állhatott fel.

  Dari versenybe szállt a saját korosztálya versenyében is, a 13 éven aluliak között viszont kikapott a negyeddöntőben, így nem jutott a legjobb négy közé. Ebben a versenyben egyébként Menkő ezüstérmet szerzett.

  Cookie