×
2021. 12 08.
Szerda
Mária
0 °C
Erős felhősödés
1EUR = 4.95 RON
1USD = 4.38 RON
100HUF = 1.34 RON
Programajánló

Két év után tér vissza megyénkbe a Villon Trió

2021.09.30 - 12:09
Megosztás:
Két év után tér vissza megyénkbe a Villon Trió
Négy nap alatt öt fellépése lesz a Villon Triónak, amely Budapesttől Nagyszalontáig Szatmárnémetit, Derecskét és Nagykárolyt is érintve lép közönség elé október 1. és 4. között.

Október 1-jén a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) támogatásával elindul a Villon Trió erdélyi turnéja, melybe köztes úti célként magyarországi állomások is bekerültek. A koncert első négy napja során Budapesten, Szatmárnémetiben, Derecskén, Nagykárolyban és Nagyszalontán lépnek közönség elé a zenekar tagjai, akiktől megtudtuk, hogy a turné újabb helyszínekkel és időpontokkal bővül majd. A Villon Trió két év kihagyás után tér újra vissza Szatmárnémetibe, ahol az elmúlt tíz évben több mint tíz helyen léptek fel, most azonban új helyet, a The Boulevard Klub színpadát próbálják ki, október elsején, péntek este 21 órától itt hangoznak fel Villon balladái, valamint Petőfi- és Weöres Sándor-versek, a rendhagyó irodalomóráknál megszokott hangulatnál némileg vagányabb formában, míg Nagykárolyba szintén két év kihagyás után térnek vissza október 3-án, vasárnap, ahol ezúttal a Lucky 10 Bowling Klubban lépnek közönség elé. A turné előtt Kiss Barna válaszolt néhány kérdésre.

— Mi hallható a Villon Trió koncertjén?


— Villon-balladákat, valamint Weöres Sándor- és Petőfi Sándor-verseket zenésítek meg több mint 10 éve, melyeket Villon Trió együttesünkkel adjuk elő. Előadók: Kiss Barna (ének, gitár), Kovács R. Gabesz (szájharmonika, vokál), Bokor Levente (basszusgitár, vokál).

— Olvastuk, hogy vendéggel érkeztek. Ki lesz az?


— Az elmúlt 10 évben a magyar zenei életből sok, mindenki által ismert előadóval játszottunk közösen, Presser Gábortól kezdve Benkő Lacin, Gerendás Péteren, Pataky Attilán át a Quimby tagjaiig, ám most egy különleges énekesnő utazik velünk a turnébuszban. Vaskó Makka látássérült énekesnő új lemezének a dalaiból ad majd elő, melyeket az albumon is a Villon Trió zenészei játsszák.

— Hányszor jártatok Erdélyben és a Partiumban?


— 2006 óta járok rendszeresen Erdélybe különböző zenekaraimmal. A legtöbbször a Villon Trióval voltunk, sőt, volt olyan év is, amikor a Félsziget Fesztivál irodalmi színpadát kifejezetten ránk építették, így minden délután más-más magyar költő verseit adhattuk elő. Böjte Csaba gyermekeihez
is gyakran járunk, illetve az elmúlt 3 évben a Máltai Szeretetszolgálat karácsonyi rendezvényein is előadhattuk dalainkat.

— Hol játszottatok a legtöbbet a környéken?


— Pont az előző turnén számoltuk össze, hogy Szatmárnémetiben már több mint 10 helyen játszottunk az elmúlt 10 évben, kezdve a Zenélő Macskával, majd az Arc Caféban, a Kormoránban, a filharmóniában, a Kossuth-kertben, a főtéren s több olyan helyen, ami azóta már meg is szűnt. A The Boulevard-ban most muzsikálunk először. Nagy izgalommal készülünk.

— Van-e valami különlegessége a mostani előadásnak?


— Faludy György halálának 15 éves jubileuma van, s a szomorú évforduló alkalmából összeraktunk egy Faludy–Villon-műsort azokból a Villon-átköltésekből, amikkel először kezdtem el dolgozni 20 éve, s amikkel megnyertem Faludy Gyurka bácsi támogatását is. Izgalmas időutazás lesz minden szempontból.

Kamarazenei est Szatmárnémetiben
December 7-én, kedden 18.30 órától a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia és az Ady Endre Társaság szervezésében jótékonysági kamarakoncertet ad Mihály István (hegedű) és George Rizea (zongora).
Karácsonyra hangoló  jótékonysági koncert
Nagy Norbert legújabb karácsonyi lemezéről kaphatnak ízelítőt mindazok, akik részt vesznek az ismert szatmári operaénekes karácsonyi jótékonysági koncertjein.
Budapesten koncertezik Justin Bieber 2023-ban
A magyar fővárosban is fellép Justin Bieber Justice című világkörüli turnéján: a kanadai énekes világsztár 2023. március 11-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.
Cookie