×
2020. 07 07.
Kedd
Appolónia
15 °C
Közepes felhősödés
1EUR = 4.84 RON
1USD = 4.30 RON
100HUF = 1.37 RON
Belföld

Két nap alatt háromtucatnyi migránst fogtak el a román hatóságok a magyar határ közelében

2019.08.05 - 16:15
Megosztas :
 • Két nap alatt háromtucatnyi migránst fogtak el a román hatóságok a magyar határ közelében

  Két nap alatt 38 migránst fogott el a román határrendészet a román-magyar államhatár közelében, valamennyien a zöldhatáron át próbáltak eljutni Magyarországra.

  A román határrendészet hétfőn az Arad megyei Tornya (Turnu) határában feltartóztatott egy tízfős migránscsoportot, vasárnap pedig a Szatmár megyei Csomaköz határában tartóztatott fel egy 28 főből álló migránscsoportot.

  Tornya közelében a migránsok a mezőn haladva mintegy ötszáz méterre közelítették meg az államhatárt, amikor vasárnap este megállították őket. Az előzetes vizsgálat során megállapították, hogy algériai és palesztin állampolgárokról van szó, és mindnyájan már menedéket kértek Romániában. A csoportot három férfi, két nő és öt gyermek alkotta.

  Csomaköz határában szombat reggel tartóztattak fel a hatóságok 28 afgán állampolgárt (11 felnőttet és 17 gyermeket), akik mintegy négy kilométerre közelítették meg a határt. A hatóságoknak sikerült azt a két járművet is lefoglalniuk, amelyek a bevándorlókat a határ térségébe szállították.

  A két román sofőr ellen embercsempészet, a migránsok ellen tiltott határátlépés kísérlete miatt indult eljárás.

  Cookie